Város 2017. 09. 25.

Új buszok álltak forgalomba Dél-Komáromban

Felére csökken az autóbuszok átlagéletkora Komáromban azzal a beruházással, amely ezekben a napokban zárult le. A közösségi közlekedés szolgáltatója, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) kettő darab MAN típusú járművet adott át a helyi forgalomnak.

Mint azt Németh Tamás, a közlekedési Zrt. vezérigazgatója az autóbuszok átadásán elmondta: Komárom városával kiváló kapcsolatot ápol a társaság, minden fejlesztés közös tervezés eredménye. A most forgalomba helyezett, egyenként négy esztendős autóbuszokkal környezetkímélőbbé, és kényelmesebbé válik a helyi közösségi közlekedés.

Jelenleg négy busz van forgalomban a helyi közlekedésben, a mostani beruházás során, melynek összértéke kb.50 millió forint, a felére csökkent az autóbuszok átlagéletkora. A gépjárművek modernebbek, környezetkímélőbbek, azokat a kerekes székkel közlekedők és a babakocsis kismamák is biztonságosan használhatják. A KNYKK folyamatosan újítja fel a komáromi megállókat is.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő kiemelte, ez a beruházás az utasok kényelmét és biztonságát szolgálja. A KNYKK-t eddig is a pénzügyi stabilitás jellemezte, amely megmutatkozik a vállalat fejlesztéseiben is. A kormány továbbra is támogatja azokat a fejlesztéseket, melyek az utasok érdekeit szolgálják.

Dr. Molnár Attila polgármester hozzátette, a diákok és a kismamák ingyenesen utazhatnak a helyi járatokon, hiszen a bérletek költségét az önkormányzat átvállalta. Arra, hogy a buszokon legyen hely a kerekes székeseknek és a babakocsiknak, főleg a szőnyi és a koppánymonostori városrészből érkezett kérelem. A városvezető elmondta, hogy nemrég Észak-Komárommal közösen nyújtottak be pályázatot, amelynek sikeressége esetén elektromos buszt állítanak forgalomba a két város között.

Városunkban az elmúlt hónapokban az autóbusz-állomás teljes felújítása is megtörtént. Az épületet érintő beruházás összege eléri közel 10 millió forint volt.

www.komarom.hu