Mix Dél-komárom 2021. 01. 21.

Új felületen tájékozódhatnak a dél-komáromiak a várost érintő információkról

A tavalyi esztendőben az életünket a koronavírus járvány határozta meg. Ettől függetlenül a dél-komáromi önkormányzat a lehetőségekhez mérten folytatta a beruházásokat. Ezt erősítette meg Vajda Bence önkormányzati képviselő is, mikor elmondta, a nehéz helyzet ellenére több fejlesztés is megvalósult, többek között megújultak és cserére kerültek a korábbi buszmegállók, a Duna Áruházra pedig egy tájékoztató ledfal került.

– Nagy előrelépés volt a buszmegállók korszerűsítése, újak telepítése, hiszen a korábbiak nem rendelkeztek tetővel, illetve több olyan pontja is volt a városnak, ahol bár az utasforgalom indokolta volna, nem volt buszmegálló. A fejlesztés azonban nem áll meg, hiszen a képviselőtársakkal és polgármester úrral a jövőben olyan okos, zöld buszmegállók létesítését tervezzük, melyek nem csupán látványban, de a környezetvédelemben és a klímastratégiában is pluszt hozhatnak városunk számára – nyilatkozta Vajda Bence.

Hozzátette, novemberben a „kis Spar” a körforgalom mellől átköltözött a korábbi Ázsia Kincse helyére, ahol nagyobb eladótérben, szélesebb választékkal várják a vásárlókat. A költözéssel együtt új parkolók is létesültek, intenzív zöldfelülettel.

A Duna Áruház épületén energetikai korszerűsítést hajtottak végre, melynek során megújult a homlokzat is.

– Külön öröm, hogy Siklósi József főépítész úr terveit az épület tulajdonosa jóváhagyta. Az alkotással egy különleges értéket kapott a belváros, hiszen az áruház oldalán városunk emblematikus épületeit láthatjuk, központi helyen a Monostori híddal. Úgy gondolom, ezeket a csodálatos alkotásokat nap mint nap látni, nemcsak a komáromiak számára szívmelengető, de az idelátogatóknak és az átutazóknak is – mutatta be a megújult központi épületet a képviselő.

Az áruház homlokzatára ledfal is került.

Korábban számos komáromi jelezte, hogy a városban nincs egy olyan egységes információs tábla, ahol a helyi rendezvények, a közérdekű információk – a közösségi oldalak és a televíziós felületeken túl – elérhetőek lennének. Mivel az áruház a város központi épülete, a legtöbb komáromi minden nap erre jár, így kézenfekvő volt ide felhelyezni az információs felületet. A ledfal reggel 6.00 és este 22.00 óra között üzemel.

– Napjainkban sajnos még központi szerepet játszik a vírus és a járvány elleni védekezés. Ahogy polgármester úr is jelezte, ő és családja már regisztrált az oltásra, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester úr, mint egészségügyi dolgozó, már meg is kapta azt, de jómagam és családom is regisztrált már. A ledfalon is fut a vakcinainfo.gov.hu hirdetés, iratkozzunk fel minél többen az oltásra, hiszen végső soron csak ezáltal tudunk visszatérni a normális éltünkhöz! – fogalmazott a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.

Vajda Bence végül megköszönte a komáromiaknak az elmúlt időszak során tanúsított fegyelmezett védekezést, az összefogást, melynek segítségével sikerült lassítani a járvány terjedését!

(Forrás: komarom.hu)