Oktatás 2024. 06. 17.

Új MOL iroda Komáromban – bővülnek a Selye János Egyetem hallgatóinak lehetőségei

Az elmúlt években a Selye János Egyetem a MOL-csoport fontos oktatási és tudományos partnerévé vált. Az együttműködés gyümölcseként az olajipari vállalat június 17-én beszerzésre szakosodott fiókot nyitott Észak-Komáromban. A körülbelül 20 fős szolgáltató központban a munkavállalók egy része a munkaerő piacról, nagyobb része része pedig az egyetem mesterképzésében részt vevő hallgatóiból kerül ki, egy meghatározott gyakornoki programon keresztül.

A MOL-csoport immár négy éve működik együtt a komáromi egyetemmel, ezen belül is legfőképpen a Gazdaságtudományi és Informatikai Karral. Ez az együttműködés megmutatkozott a tananyagfejlesztésben, az új tantárgyak akkreditálási folyamatában, valamint a hallgatók számára meghirdetett Erasmus + és nyári szakmai gyakorlatos programokban. A MOL-csoport szakértői oktatási tartalmakkal, projektekkel és esettanulmányokkal, valamint személyes előadásokkal járultak hozzá ehhez az együttműködéshez. Minden tavasszal MOL-napot is szerveztek.

Ebből adódóan sok diák MOL-releváns témát választ szakdolgozatának témájául, és egy részük pedig a diploma megszerzése után a vállalatnál kezdi meg karrierjét. Ezért döntött úgy a Mol-csoport, hogy az egyébként is számos országon átívelő, több mint 300 munkavállalót foglalkoztató operációja mellett megkezdi egy körülbelül 20 fős szolgáltató központ kiépítését a nem mellesleg kiváló helyen – Budapest és Pozsony között – elterülő Komáromban is.

„A MOL-csoportnál hosszú távon gondolkodunk – nyilatkozta a projekttel kapcsolatban Dr. Bauer Dávid, a MOL Magyarország HR igazgatója, egyben a Selye János Egyetem igazgatótanácsának tagja a Paraméternek még januárban. – A jövő problémáinak megoldása elképzelhetetlen jól felkészített szakemberek nélkül. Az irodának köszönhetően új szintre emeljük a Selye János Egyetem és csoportunk kapcsolatát. Mindemellett erősítjük a beszerzés szervezetünket egy regionális irodával. Célunk, hogy a magyar, szlovák és angol tudással rendelkező hallgatók a diploma megszerzéséig potenciális MOL-szakértőkké váljanak, majd az egyetem után karrierjüket ebben a régióban mi nagyvállalatunkban kezdjék meg.”

Fotók a megnyitóról: