Város Dél-komárom 2023. 09. 21.

Új szabadidő park épül Dél-Komáromban

Hamarosan teljesen megújul a Csillagerőd környékén található, eddig többnyire kihasználatlan Fesztivál placc. A terület elsősorban a fiatalokat, a családokat és a városba érkező turistákat vonzó beruházással gazdagodik.

Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere a minap egy, a település közösségi oldalán közzétett videóüzenetben jelentette be, hogy az önkormányzat sikerrel szerepelt az Élhető Város elnevezésű Területi Operatív Programos kiíráson.

– Több mint 600 millió forint támogatásból, valamint saját erőből zöld szabadidőpark épül a Csillagerőd mellett. Megújul a növényzet, a fák, a cserjék, évelő és díszfüvek kerülnek telepítésre, sőt egy tanösvényt is telepítenek majd a szakemberek. A placc okos wifi padokkal is gazdagodik. A legnépszerűbb fejlesztésnek pedig minden bizonnyal az aktív kikapcsolódást, sportolást segítő gördeszka pálya, pumpa pálya, kerékpáros tanpálya és a kosárlabdapálya megépítése ígérkezik. Külön köszönet az Ifjúsági Tanácsnak, a DiViSz-eseknek (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége) és a nemrég lezajlott Fenyves Szabadegyetem fiataljainak, hiszen tőlük is nagyon sok ötletet kaptunk a kialakítással kapcsolatban – mondta dr. Molnár Attila.

A Csillagerőd mellett tehát egy igazi közösségi tér épül majd, ugyanakkor a pályázatnak köszönhetően a város további pontjain is új, a szabadidős tevékenységet segítő eszközöket helyeznek ki.

Így a szőnyi Horgász-tó mellett, a Kállay Ödön parkban, a játszótér szomszédságában egy fitnesz parkot tudunk létrehozni, míg a Frigyes laktanyában új játszótér épül, amely több korosztályt 3-tól 12 éves korig is kiszolgál majd. Az árnyékolásról napvitorla gondoskodik, de új padok, ivókút és kerékpártárolók is helyet kapnak majd a területen – tette hozzá a városvezető.

A projekt a közbeszerzés lefolytatását követően várhatóan jövő év második felében indul.