Város Dél-komárom 2024. 01. 25.

Új szabadidős lehetőségekkel bővülhet Dél-Komárom

A város önkormányzata nemrég sikeresen pályázott a TOP PLUSZ Élhető települések elnevezésű pályázati kiírásán, melynek köszönhetően közel 600 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott.

– Bővíteni szeretnénk a szabadban, zöld környezetben eltölthető programok lehetőségeit a városban. A beruházásnak köszönhetően megvalósulhat a települési zöld infrastruktúrájának fejlesztése és városunk közösségi-kulturális funkciójú tereinek megújítása. Három elem valósul meg, három különböző helyszínen: zöld szabadidőpark a Csillagerőd mellett; fitneszpark a szőnyi Kállay Ödön Parkban; valamint új játszótér is épül a Frigyes Laktanya környezetében. A projekt várható befejezése 2026 második féléve – olvasható az önkormányzati tájékoztatótban.

A zöld szabadidőparkban kezdő- és haladó kerékpáros tanpályát, haladó kerékpáros tanpályát, kosárpályákat, kutyás parkot, szánkódombot; valamint parkelemeket: napozódombot, gyümölcsligetet, IFI-teret, és tanösvényt alakítanak ki a szakemberek.

A fitneszpark fejlesztés célja, hogy lehetőséget adjon a környék felnőtt korosztályának az egészségmegőrzésre.

A leendő játszótéren egy nagy központi játékelemet, egy ún. „világjáró hajót” építenének, amely több korosztályt kiszolgálva, biztosítja a gyermekek számára a szabadidő hasznos és aktív eltöltését, szabad levegőn, biztonságos környezetben.

A projekt célja, hogy Dél-Komárom zöldfelülete, zöld infrastruktúrája egyszerre több ponton fejlődjön, amely hozzásegíti a helyeiket és a városba érkezőket a szabadtéri kikapcsolódáshoz, az egészségesebb életvitelhez.

A munkálatok során új gyepfelület, valamint fák, gyümölcsfák, cserjék, évelő- és díszfüvek, és vadvirágos rét is telepítésre kerül.

Az Élhető Város – jövőnk Komárom című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00064 kódszámú pályázatára 599,57 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Komárom Város Önkormányzata. A projektnek köszönhetően a Komárom város zöldfelületének fejlesztése, zöld szabadidőpark kialakítása valósulhat meg.