Zöld Dél-komárom 2023. 07. 12.

Új szemléletű termelői közösség szerveződik Dél-Komáromban

A Komáromi Kosár Közösség létrehozása a helyi termelők és a vásárlók közötti kapcsolatok erősítését célozza. A kezdeményezés mögött álló jelenleg formálódó egyesület vezetője, Gucsi–Végh Ivett elmondása szerint a közösség létrehozásának célja, hogy lerövidítse az ellátási láncokat, ezzel a helyi termelők termékeit olcsóbbá tegye a vásárlók számára. Az első találkozót a Generációk Házában tartották a minap.

– A következő megbeszélésre ismét ezen a helyszínen kerül sor július 21-én. A tervek szerint a Komáromi Kosár Közösség online áruházat is üzemeltet a jövőben a helyi termelőknek és a vásárlóknak, ahol a termékek megtekinthetők és megrendelhetők lesznek az érdeklődők számára.

Már az első körben is sokan jelentkeztek a programba, ezzel együtt természetesen továbbra is várják a zöldségtermesztő, tejtermékeket-, húsféléket- vagy ép  kézműves termékeket előállító őstermelők jelentkezését!

A Komáromi Kosár Közösség tevékenységeiről további információkat és részletes tájékoztatást az egyesület Facebook-oldalán, valamint a Komáromi Kosár Aktív Cselekvők Facebook-csoportban találhatunk.