Régió Dél-komárom 2021. 07. 19.

Új üzemcsarnokot adott át a dél-komáromi B&O Engineering

A dél-komáromi cég új, modern üzemcsarnokot adott át július 15-én. A megyében is egyedülálló ipari aizálással és robotikával foglalkozó társaság, mintegy 300 millió forintos fejlesztése részben önerőből, részben hitelből és részben állami támogatású GINOP-os forrásból valósult meg.

Az üzemcsarnokot Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester, valamint Borsos Balázs és Óvári Attila tulajdonosok adták át.

– A járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése a legfontosabb. Komáromban jó úton járunk, hiszen nemcsak az ipari parkban működő nagy multinacionális cégek hajtanak végre nagyon komoly beruházásokat, hanem a kis és középvállalkozói szektor is komoly fejlesztéseket határozott el. Ebbe a sorba illik a B&O is, amely unikális cég nemcsak Komáromban, hanem Komárom-Esztergom megyében is. Büszkék vagyunk rá, hogy az ipari robotika gyártással foglalkozó cég itt Komáromban működik. A B&O közel 300 millió forintos beruházást hajtott végre, megvédve a családok munkahelyét, új munkahelyeket teremtve, városunk helyi adóbevételeit is növelve és ezzel biztosítva, hogy az iparűzési adó bevételekből, fejlődni tudjon Komárom – fogalmazott az átadón dr. Molnár Attila.

A városvezető hozzátette: napjainkban több mint 20 olyan kis és középvállalkozás van Dél-Komáromban, amely most beruház és fejleszt, közel 100 milliárd forint összértékben. Több mint ezer munkahely megvédésről van szó és több száz új munkahely teremtéséről.

(Forrás: komarom.hu)