Kultúra 2013. 08. 30.

Újabb felújítás a Komáromi Jókai Színházban

Maga is tervez ékszereket Balaskó Edit rendezőasszisztens, színész, akinek az idén emlékgyűrűjét adományozta Lőrincz Margit színművésznő, Örökös Tag, a Komáromi Jókai Színház pénteki évadnyitóján.

Balaskó Edit és Lőrincz Margit az emlékgyűrűvel
Balaskó Edit és Lőrincz Margit az emlékgyűrűvel

– Különböző vastagságú drótokat kombinálok gyöngyökkel, gombokkal, ez a stílusom. Angel Edit a desing nevem – árulta el a díjazott, aki nagyon meghatódott, amikor kiderült, ő kapja az idei Lőrincz Margit Emlékgyűrűt. – Végtelenül tisztelem és szeretem Margitkát – vallotta be Balaskó Edit, akit az sem zavart, hogy a gyűrű egy kicsit nagy az ujjára, ki kell majd cserélni.

A pénteki évadnyitón a társulat állva köszöntötte a 80 éves Ferenczy Anna és Lőrincz Margit Örökös Tagokat. Elhangzott, hogy ősszel felújítják a színház bejárata feletti álmennyezetet, kicserélik a főbejárat ajtaját, a felső előcsarnok szőnyegét, a hangosító pultot, és felvonót szerelnek be a mozgáskorlátozottak részére. 200 ezer eurót kapta minderre, a napokban kezdődött a közbeszerzési eljárás.

A most induló 2013/2014-es évadban ismét stúdióbérletet hirdettek, Érsekújvárból a Vasmacska Stúdiószínpadra költözik a Kor-Zár együttes klubja, továbbra is lesznek vetítések a Vasmacska Filmklubban. Drámapályázatot hirdettek hazai magyar szerzők részére. Az első premiert szeptember 26-án, csütörtökön este hét órakor tartják. Harold Pinter Árulás című abszurd drámáját a Kossuth-díjas Valló Péter rendezi, a szerepeket Bandor Éva Jászai Mari-díjas, Mokos Attila valamint Petrik Szilárd, a kassai Thália Színház színésze játsszák. Szeptember 3-án, kedden kezdődnek a Rumcájsz, a rabló című mesejáték próbái Naszlady Éva rendezésében, Bernáth Tamással a címszerepben. Az évad során színre kerül majd a Lili bárónő című operett, az Arany ára című piaci játék, A velencei kalmár című Shakespeare-színmű és az Egy szoknya, egy nadrág című zenés vígjáték. A stúdióbérletben, az évad második felében, Alföldi Róbert színész-rendező is a komáromi színpadra áll egy Budapestről érkező vendégjátékban. A Komáromi Jókai Színház előadásait és a vendégjátékokat 60 ezer 300 néző látta a tavalyi, 60. évadban, akik összesen több mint 340 ezer eurót hagytak a pénztárban. (nos)

[juicebox gallery_id=”37″]

 

Szólj hozzá!