Mix 2017. 11. 21.

Újabb sikeres Felsőoktatási Tájékoztató Körút

November 6. és 10. között került sor az FTK-ra, vagyis a Felsőoktatási Tájékoztató Körútra, a Diákhálózat egyik legjelentősebb és legnagyobb szabású programjára. A körút aktivistái több, mint 30 iskolába látogattak el, hogy tájékoztassák a végzős középiskolásokat az egyetemista élet kihívásairól, és az egyetemi városokban működő magyar diákszervezetek működéséről.

Az aktivisták a tartalmas előadáson kívül számtalan információs szórólappal is ellátták a végzős diákokat az egyes egyetemekről, beleértve a csehországi, szlovákiai és magyarországi egyetemeket is. Ezen felül kézhez kapták a Diákhálózat Hova Tovább? című kiadványát is, amely a főiskolákon tanulható szakokon, oktatási rendszeren és az adott városban működő diákklub ismertetőjén kívül tartalmazza a kollégiumok és könyvtárak jegyzékét, valamint a költséghatékony utazáshoz szükséges tudnivalókat is.

,,Különösen nagy sikerrel zártuk az FTK-t, mivel nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a tanárok és a diákok részéről is. Az idei FTK teljesen új  arculatot kapott, igyekeztünk pörgősebbé és még praktikusabbá tenni az információátadást, ezen felül sokkal több időt szenteltünk az előadás utáni kérdésekre is‘‘ – mondta Tari Dávid, az FTK programkoordinátora.

A Diákhálózat három országon átívelő szervezet, amely a szlovákiai magyar egyetemistákat fogja közre. Számos sikeres programjuk közé tartozik például a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia, amely december 1. és 2. között kerül megrendezésre Nyitrán.