Mix 2017. 10. 04.

Unokáik is látni fogják!

Évek óta hagyomány, hogy városunk szépkorú lakóit köszönti az önkormányzat. Október 2-án most is több száz nyugdíjas ünnepelte közösen az idősek napját.

A Sportcsarnokban fehér asztal mellett ülték meg a jeles napot, ahol Kovács Kati és Varga Miklós szórakoztatta a megjelenteket. Az eseményen részt vett dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd, Turi Bálint és Czita János alpolgármesterek.

Közösen ünnepelték városunk nyugdíjas klubjai és egyesületei az idősek napját. A megjelentek, így a Komáromi Nyugdíjas Egyesület, a Nőklub, a szőnyi és a koppánymonostori nyugdíjas klub tagjait dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte, aki Tordy Géza színművésztől vett idézettel kezdte mondandóját: „Mulatságos az emberi lét. Unokáimat karomba fogva úgy érzem, a gyerekeim is csak tegnap voltak csecsemők. Hetven év úgy megy el, mint egy pillanat.”

A városvezető később a jelenleg zajló beruházásokról, így többek között a Duna-híd építéséről, a Csillag erőd átalakításáról, a bölcsőde felújításáról, a múzeum és a családsegítő új épületeinek kialakításáról, az út- és járda-felújítási programokról beszélt, majd hangsúlyozta: az elért eredmények a szépkorúaknak is köszönhetőek.

– Önök állították talpra az országot a második világháborút vagy épp 1956-ot követően. De említhetnék akár egy sokkal közelebbi példát is. 2013-ban az árvízi védekezésből Önök is kivették a részüket, sőt a nyugdíjas klubok, egyesületek városunk legaktívabb közösségei. Ugyan ez a nap csak Önökről szól, de a tisztelet és a megbecsülés az év minden napján megilleti Önöket – hangzottak dr. Molnár Attila szavai, aki külön megköszönte a vezetőknek, hogy lehetővé tették az együttes ünneplést, illetve hozzátette, hogy a klubokkal, egyesületekkel 2010-ben stratégiai megállapodást kötött a város, létrehozva az Idősügyi Tanácsot.

A műsor részeként előbb Szabó Csenge szavalt Ady verset, majd Kovács Kati és Varga Miklós lépett színpadra.