Város 2020. 10. 09.

Vadiúj nőgyógyászati rendelő Komáromban

Profi gépek, kellemes környezet, barátságos hozzáállás, rutinos szakértelem. MUDr. Ulrich Sebastián szülész-nőgyógyászhoz belépve nem csak a gyönyörű baba-mama fotók teszik kellemessé a váróterem hangulatát, de maga a rendelő is szívélyes külsővel és annál korszerűbb berendezésekkel várja a pácienseket.

Ulrich doktor úr 2014-ben Prágában szerezte orvosi diplomáját, majd a komáromi kórházban eltöltött 5 éves praxist, kongresszusokra járást, tanulást és alkalmassági teszteket követően tavaly novemberben letette az európai szintű komplex szakvizsgát. „Valahogy mindig is adott volt számomra a pálya, hiszen rengeteg orvos van a családban, köztük az édesapám, aki szintén szülész-nőgyógyász. Ment a matek is, de attól mindig megfájdult a fejem – meséli nevetve – az orvosi hivatás viszont tényleg olyan, amire ha ráérez az ember, akkor szereti is. Sokan hiszik, hogy szülői nyomásra választottam a szakágat, mégis inkább az döntött, hogy míg barátom kamaszkorban nem sok volt, barátnők annál többen. A lányokkal valahogy mindig jobban el tudtam beszélgetni. Ráadásul itt lehet műteni, hormonműködést beállítani, szülést levezetni. Úgy érzem ez az a szakma, ahol annyi öröm ér, hogy utána úgy tudok hazatérni a kis családomhoz, hogy a legtöbb boldogságot tudom adni számukra is.”

A kórházban éveken át a főorvos mellett ténykedő Sebastián mindigis tervezett saját rendelőt nyitni. Az egykori allergológusi ambulancia helyén az alapultrahang mellett található felszerelések valamennyi eleme nagyméretű TV-képernyővel összekötött, így kényelmesen pontról pontra követhetőek a vizsgálat egyes lépései:

  • 3D-s ultrahang 4D szondával – 3D-s felvételt tud készíteni a babáról, 4D-ben a mozgás is rögzíthető, az iLive funkciónak köszönhetően pedig a babáról alkotott kép szövetesebb, még élettel telibb és a vizsgálat miatt nem kell messzire sem utazni.
  • CTG gép – a terhesség utolsó 2-4 hetében történő alapos kivizsgálásra szolgál. „Házon belül meg tudjuk oldani. Nem kell várakozni a kórházban, mivel ha összegyűlnek a páciensek, akár órákig is eltarthat, hiszen ha jól akarjuk csinálni, minimum 20 perces egy vizsgálat.” A gép külön teremben kapott helyet, ahol az esetleges fájásokhoz és mozgásokhoz viszonyítva megfigyelik a baba szívhangját.
  • Kolposzkóp – biztosítja, hogy a vizsgálat során akár 15-szörös nagyításban legyen felmérhető a törlet mintavételének pontos helye, valamint a kezdetleges elváltozások, problémák precízebb diagnosztizálását is lehetővé teszi.
  • „És végül a gélmelegítő, melyet kifejezetten értékelnek a páciensek.”

A fiatal orvos számára rendkívül fontos a visszajelzés, így külön örömöt jelent számára a saját rendelő megnyitása. „Egész idáig csak akkor találkoztam újra a kismamákkal, ha szerencsém volt és pár évvel később ismét nálam szültek. Hiányzott már, hogy kikérhessem a véleményüket, hogy milyen tapasztalataik voltak velem – gyakran például a humorhoz nyúlok, hogy oldjam a helyzetet, ami többnyire beválik, de nem minden helyzetben –, valamint hogy én magam diagnosztizáljak és műtsek. Lássam, hogy helyesen jártam-e el, vagy min kellene javítani. Igyekszem modifikálni magam és bevetni azt a mindennapos praxisba, és nem feltétlenül ragaszkodni ahhoz, hogy ha valamit egyféleképpen tanultam, akkor annak úgy is kell lennie. A szülést követően az ambuláns orvos figyeli a sebek gyógyulását, a gyerekágyas problémákat, a külső-belső sérülések regenerálódását. Így már nagyobb eséllyel kaphatok majd én is visszaigazolást.”

A nulláról indított rendelő várja a páciensek jelentkezését. „Jelenleg a kórházban is dolgozom, telefonon vagy a FB oldalon történt egyeztetés után azonban bármikor fogadom a pácienseket. Csütörtökönként például mindig itt vagyok.”

Az online receptkiírás és a közvetlen közelben található patikával való együttműködés pedig tovább könnyíti a kezelés menetét.

Keresd a rendelőt a Víz utcai gyógyszertár mögött, a Mély utca 10. szám alatt. Telefonos egyeztetés a 0949301900 telefonszámon.

(PR)