Mix 2024. 02. 05.

Valódi profikat keres a villanyszerelésben? Hajko Patrik és cége, a HajkON szakértelmet kínál korrekt árakon

Szakembereket keres a villanyszerelés területén? Hajko Patrik és HajkON nevű cége nem csupán magas szintű szakértelmet, de emberközpontú hozzáállást és korrekt árakat kínál. Olyan szakértőket találni a villanyszerelésben, akik lelkiismeretesen és profin végzik el a rájuk bízott feladatokat, mindezt ráadásul időben, gyakran embert próbáló feladat. Hajko Patrik arra törekszik, hogy eltörölje az előítéleteket HajkON nevű cégével, így portfóliójában a villanyszereléstől a smart home rendszereken át a hagyományos elektromos berendezések javításáig mindent megtalálhatunk. 

Hajko Patrik már több mint 7 éve foglalkozik villanyszereléssel. Mindig is arról álmodott, hogy segít az embereknek a biztonságos élet elérésében. Ezért alapította meg HajkON cégét is, mely kiterjedt szolgáltatásokat kínál a villanyszerelés, klímaberendezések, biztonsági rendszerek, okos otthonok és a felülvizsgálat területén. Tapasztalatait külföldön is gyarapította, amikor technikusként számos projektben vett részt. Komáromba és környékére így innovációt, emberközpontú hozzáállást, jártasságot és profi csapatot hoz az elektromosság területén.

Villanyszerelés kulcsrakészen

Építkezik, vagy felújítást tervez otthonában, házában, vagy cégében? A HajkON kifejezetten erre szakosodott, hiszen a tervek alapján készek kivitelezni, illetve megtervezni az érvényben lévő szabványok szerint a villanyszerelést, a biztonságra helyezve a hangsúlyt. A cég képes valamennyi, villanyszereléssel kapcsolatos munkálatot elvégezni, az építkezés kezdetétől az engedélyezésig. „Tulajdonképpen mi vagyunk azok, akik elsőként érkeznek egy építkezésre és egészen addig maradunk, míg az utolsó konnektor a helyére nem kerül” – kezdte Hajko Patrik. 

Klímabrendezések, A-tól Z-ig

A klímaberendezések egyre kedveltebb technológiának számít Dél-Szlovákiában. Minden évszakban képesek gondoskodni a tökéletes hőmérsékletről a háztartásban. A szakértelemnek ezen a területen sincs híján a HajkON vállalat. A cég minden igényt képes kielégíteni a légkondicionálás területén is. Az alapötlettől a megvalósításig, figyelembe véve az ügyfél egyedi elképzeléseit és kívánságait, valamint az épület sajátosságait.

„Kevesen tudják, de egyáltalán nem mindegy, hogy ketten vagy négyen laknak egy lakásban. Ahogy többek között az sem, milyen tájolású és hány négyzetméteres a szoba. Sok olyan tényező van, amire első pillanatban a legtöbben nem is gondolnának, de meghatározza a megfelelő klímaberendezés kiválasztását, a beszerelést és szervizelést“ – tette hozzá Hajko Patrik.  A cég a klímaberendezések beszerelése mellett meghosszabbított garanciát is vállal a termékekre, melynek feltétele a rendszeres ellenőrzés, magába foglalva a legalább évente egyszer elvégzett tisztítást, fertőtlenítést. De emellett a régebbi modellekkel kapcsolatban is tudnak segíteni. Tegyük fel, nem működik a berendezés: a cég munkatársai elvégzik a diagnosztikálást és a javítást. A régebbi berendezések esetén a csere azonban sokszor olcsóbb megoldásnak számít, mint a javítás, hiszen fogyasztásuk sem annyira kedvező. „Egy év alatt már megtérül egy új klímaberendezés ára“ – teszi hozzá Hajko. 

Biztonsági rendszerek és smart home: minőség és szakértelem

biztonsági rendszerek területén a HajkON a cseh Jablotron márka termékeivel dolgozik. A villanyszerelő cég ezen a területen is kiemelt szakértelemmel rendelkezik. A rendszert megfelelően tervezik meg és telepítik, családi otthonokban és irodákban egyaránt. „Fontos úgy megtervezni a rendszert, hogy az az épületbe belépéskor már aktiválódjon. Gondolni kell az ún. okos betörőkre is, akik az internet segítségével leselkednek, vagy lekapcsolják az áramot. A riasztónak minden körülmények között működnie kell“ – mondta Hajko Patrik. A cég teljeskörű figyelmet fordít a biztonságra, így hardveres és szoftveres oldalról is a lehető legtökéletesebben állítja be a rendszereket.

kamerarendszerek a biztonsági rendszerek egyik sarkallatos pontja, hiszen segítségükkel azonosíthatjuk a behatolókat. „Az olcsó kamerarendszer nem sokat segít, ha betörnek és még a rendszámot sem tudjuk leolvasni, mert olyan alacsony a kamera felbontása.“

Manapság egyre keresettebbek a smart home rendszerek is. A HajkON cég a Loxone vállalattal együttműködve nem egy ilyen megrendelést teljesített már. Képzeljük csak el: kinyitjük a bejárati ajtót és felkapcsolódnak a lámpák, miután pedig elhagyjuk a helyiséget, a szoba sötétségbe borul. Az otthonunk felismeri, ha hazaérünk és rögtön megemeli a hőmérsékletet a házban. Otthonunk a fényerősség alapján sötétíti be a szobát, eső esetén becsukja az ablakokat és jelenti, ha látogató érkezik. „Egy jól összeállított okos otthon nem kerül sokkal többe, mint egy hagyományos háztartás és jelentősen megkönnyíti az ott élők életét. A Loxone azt állítja, hogy a smart home technológiának köszönhetően évente akár 50 000-rel kevesebb műveletet kell elvégeznünk otthonunkban“ – mesélt az okos otthonok előnyeiről Hajko Patrik. A biztonsági és smart home rendszerekkel már az építkezés kezdete előtt érdemes foglalkozni, de a HajkON a funkcionalitás és pontosság szem előtt tartásával a további, kiegészítő berendezések összeállításában és beszerelésében is segítséget nyújt.

Alapos felülvizsgálat 

A felülvizsgálat az 508/2009-es rendelet szerint törvényi kötelezettség. De pontosan mit is jelent, mikor és mire kell alkalmazni? „Sokan nem tudják, hogy azt megelőzően, ha bérbe adnak egy lakást, egy felülvizsgálatot kell végezni, mellyel dokumentáljuk, hogy a lakás biztonságos. Képzeljük el, hogy pár hónappal később egy áramütéses baleset következik be, jön az orvosszakértő és talál némi mulasztást, ráadásul papír sincs arról, hogy biztonságosnak ítélték a lakást, mikor az albérlő átvette“ – mutat rá a problémára egy példával Hajko Patrik. Családi házaknál például a villámhárító felülvizsgálatára is ügyelnünk kell, hiszen ez feltétel lehet a biztosítások esetén is. A HajkON cég egyik célja, hogy a felülvizsgálatokra a cégekben is felhívja a figyelmet, hiszen azt a munkaügyi felügyelőség is figyeli. Érdekesség, hogy a cégekben a hosszabbítók, vízforralók és hűtők esetén is el kell végezni az ellenőrzést. Az épületek méretétől és az eszközök számától is függ a felülvizsgálatok gyakorisága. Eredetileg minden árammal érintkező berendezésen el kell végezni a felülvizsgálatot: a kéziszerszámokon, a rögzített eszközökön, és a falban található kábeleken is. „Az elektromosság esetében a biztonság a legfontosabb, például ha van néhány építőipari gépe és berendezése, amelyet az építkezésen használnak, félévente ellenőrzésre van szükség.“

Mikro szolgáltatások

A HajkON kisebb felkérésekkel is foglalkozik? A széles körű szolgáltatások és nagy projektek mellett felmerülhet, hogy a cég biztos nem foglalkozik a mikro szolgáltatásokkal. De épp ellenkezőleg! „Amikor elkezdtem villanyszereléssel foglalkozni, azt mondtam, nem leszek az, aki csak a nagy megrendeléseket hajszolja, mert örömmel segítek“ – mondja Hajko Patrik, a HajkON cég tulajdonosa, akit környezete úgy ismer, mint kiváló villanyszerelő. A cég ezért javít elektromos berendezéseket, de kapcsolók cseréjével és kapcsolótáblák javításával is foglalkozik.

Hajko Patrik cégében, a HajkON-ban rendkívül fontosnak tartja az elektromosság területén szerzett szakértelmet. Rendszeresen képzi magát, nem csupán azért, hogy folyamatos újdonságokat tudjon hozni a villanyszerelés területén, de azért is, hogy lépést tudjon tartani a trendekkel és a lehető legmagasabb szinten tudja garantálni a biztonságot. Ez pedig csapatának összes tagjára igaz. Profi munkáikat Facebook- vagy újonnan létrehozott weboldalukon, a www.hajkon.sk -n is nyomon lehet követni. Érdeklődni a hajkon@hajkon.sk e-mail címen, vagy a +421902186990 telefonszámon lehet.