Város Dél-komárom 2023. 01. 20.

Városi revitalizáció különdíjat kapott Dél-Komárom

A Településfejlesztési Szövetség idei díjátadó gáláján (Dél-)Komárom Város Önkormányzata Városi revitalizáció különdíjat vehetett át a Nonprofit Szolgáltatóház és környezetének kialakításáért – írja a komarom.hu.

A díjat Turi Bálint alpolgármester vette át Dr. Kiss Gábor Ferenctől, az Enrawell Consulting Kft. ügyvezetőjétől. A méltatásban elhangzott, hogy a város önkormányzata egy közlekedési szempontból igen jó helyzetben lévő, egybefüggő ám a régi idők örökségeként teljesen kihasználatlan, városképi szempontból előnytelen kinézetű és állapotú ingatlanállomány rehabilitációját oldotta meg.

A városszövetben elfoglalt helyhez illeszkedő, több célcsoport által igénybe vehető, közérdekű és közhasználatú funkciókat ellátó komplexum kialakításával egyszerre több problémát sikerült kezelni. Külön kiemelendő, hogy a terület új élettel megtöltésének zászlóshajója egy nonprofit, civil szolgáltatóház kialakítása volt.

Ez a szolgáltatóház Dél-Komáromon túl az egész várostérség civil, közösségi kezdeményezéseinek egyik központja lehet, alátámasztva a város térségszervező szerepét. Komárom Város Önkormányzatát a fejlesztési projekt elismeréseként a zsűri városi revitalizáció különdíjban részesítette.