Mix 2019. 02. 08.

Vekker Műhely az Ipariban

Sokadszor visszatérő vendég a Vekker Műhely csapata a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában.

Nem véletlen, hogy hosszú évek óta rendszeresen meghívjuk őket éppen futó előadásukkal intézményünk harmadikosai számára, hiszen színházi nevelési programjaik során olyan témákkal foglalkoznak, amelyek a kamaszok életének központi kérdései, például a pályaválasztás, a szülőkről való leválás vagy a szlovákiai magyar identitás kérdése.

A 2019. február 6-7-én játszott, Viadukt című előadásukat Háy János Völgyhíd c. drámája ihlette, főszereplői 16-17 éves fiatalok, témája pedig a párkapcsolati manipuláció. Benes Tarr Csilla és Tóth Gábor színész-drámatanárok közreműködésével színre kerülő előadásuk nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a diákok részesei lehessenek az előttük játszódó történéseknek, hanem a közös gondolkodás során véleményüket is megoszthatják, ezáltal a néző-résztvevők még közelebb kerülhetnek valós kérdések és problémák megértéséhez.

A diákok visszajelzései is azt mutatják, hogy az ilyen jellegű előadások, a drámapedagógia eszközeivel feldolgozott témák megvitatása fontos segítség lehet a tinédzserek életében.

(Mészáros Tímea)