Mix 2016. 12. 05.

Viaszfigura kiállítás – Sziámi ikrek, kétfejű- és farkasember

Ismerkedjen meg néhány rendkívül különleges emberrel – aki valamilyen fogyatékkal, hendikeppel élt, azonban ez nem csak átok, de áldás is volt a számára. Amióta világ a világ, éltek személyek, akiknek külső megjelenése igencsak eltért az átlagtól. Amennyire idegenkedett tőlük a társadalom, annyira vonzónak, érdekesnek is találta őket. Sok ilyen különleges külsővel született személyiség igyekezett hendikepjét a maga javára fordítani: ezáltal szeretett volna ismertté, elismertté válni.

Gyakran váltak a cirkuszok fő látványosságává, dolgoztak panoptikumokban. Különféle, csodálatos mutatványokat tanultak be, amellyel még inkább kivívták embertársaik csodálatát.

cicis

Most egyedülálló lehetőséget kínálunk Önnek: szemtől szemben találhatja magát ezekkel a különleges személyekkel. Megismerkedhet a két fejű, két arcú, négy szemű emberrel, sziámi ikrekkel, vagy a farkasemberrel.  

A Szentpétervári Antropológiai Múzeum művészei 25 élethű másolatot készítettek viaszból ezekről a nem mindennapi emberekről. Kialakításuknál orvosi szem- és fog implantátumokat, valamint valódi emberi hajat használtak fel. Ennek köszönhetően a viaszbábuk rendkívül élethűek.

83

A kiállítás témájának köszönhetően egyedülálló. 

Megtekinthető 2016 december 5-e és 12-e között a Hajós üzletközpontban (hetes lakótelep).

Nyitvatartás: naponta 10.00 és 19.00 óra között.

Belépő ára: 

  • gyermekek 6 éves korig …………..3 euró
  • felnőttek……………………………..4 euró
  • nyugdíjasok………………………….3 euró
  • diákok………………………………..3 euró
  • diákcsoportok 10 fő felett …………..2euró/fő + ingyenes vezetés

34 93

 

Szólj hozzá!