Mix 2019. 05. 09.

Volt egyszer egy első évfolyam Budapesten

Tanulmányi kirándulásra látogatott Budapestre április 30-án a komáromi Selye János Gimnázium első évfolyamának négy osztálya, nevezetesen 94 diák és 5 kísérő tanár.

„Első megállónk a Cyberjump trambulinpark volt, ahol fergeteges élményben volt részünk, és kiadtuk a bennünk rejlő hatalmas energiát. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk és újra előjött belőlünk a kisgyerek.

Utunk további megállója a Dohány utcai zsinagóga volt, amely a New York-i után a világ legnagyobb zsidó temploma. Paszternák Tamásnak, az iskola volt diákjának köszönhetően valósulhatott meg ez a látogatás. Tárlatvezetőink átfogó képet adtak a zsidóság történelméről és szokásairól, illetve megosztották velünk saját tapasztalataikat is A zsinagóga bel- és külterét egy szóval tudnánk jellemezni: gyönyörű. A kertben, ahol több száz síremlék van elhelyezve az elhunytak emlékére, kiemelkedett egy ezüst fa, amely a Holocaust áldozatai előtt tiszteleg.

A zsinagóga megtekintése után a West End bevásárló központba érkeztünk, ahol a sok éhes pocak végre jóllakhatott és mindenki kedvére vásárolgathatott.

Ismét feltöltődve és felfrissülve érkeztünk meg a Centrál Színházhoz, ahol Puskás Tamás rendezésében a fergeteges My Fair Lady című musical varázsolt el minket. Egy káprázatos előadást élhettünk át Tompos Kátyával és Alföldi Róberttel a főszerepben, de színre lépett többek között Magyar Attila, Cserna Antal és Borbás Gabi is. A koreográfia és a zenei aláfestés is lenyűgöző élményt nyújtott.

Ilyen élményekkel gazdagodva késő este hazafelé vettük az utat. Ezúton köszönjük osztályfőnökeinknek, Tóth Évának (1.C), Fekete Juditnak.(1.B), Szüllő Líviának (1.D) és Elek Józsefnek (1.A), valamint kísérő tanárunknak, Szénássy Editnek, hogy lehetővé tették számunkra ezt a felejthetetlen kirándulást.”

(Pfeiferlik Anna, Vasík Aron Máté és Mikulec Amina diákok)