Sport 2014. 12. 15.

WINTER CLASSIC KOMÁROM jégkorongtorna

2014. december 13-án, szombaton, csodálatos, de egy kicsit szeles időben, ismét korongkopogástól volt hangos a komáromi Erzsébet szigeten található városi műjégpálya jege, ahol három ország négy amatőr csapata mérhette össze tudását. Tiszteletét tette Csehországból a Jamajka Přerov, Magyarországról a TataBoyz és Szlovákiából a Thunder Boys Nagyszombat, valamint az újonnan alakult HK Komárom csapata.

Maga a torna ismét a WINTER CLASSIC ICE HOCKEY TOURNAMENT elnevezést kapta, mely magába foglalja, hogy ez a versengés kinti, nyitott pályán és amatőr csapatok részvételével zajlik. Mindenki mindenkivel mérkőzött, majd az így született eredmények alapján került kiértékelésre a verseny. Már reggel kilenc órától megkezdődtek az összecsapások. Eredmény eredményt követve délutánra lassan kialakult a végső eredmény. A torna negyedik helyén a TataBoyz végzett, míg a harmadik helyet a tavalyi győztes, Jamajka Přerov szerezte meg. Az első hely, az utolsó mérkőzés, mely a házigazda HK Komárom és a Thunder Boys Nagyszombat között zajlott lefújásáig bizonytalan volt, hiszen az a csapat nyerte a tornát, aki megnyerte ezt a mérkőzést, azé lett az idei cím. A sors úgy hozta, hogy a hazaiak 4:2-re bizonyultak jobbnak, és így büszkén vehették át az első helyért járó díjakat.

Minden résztvevő csapat oklevelet és tárgyi jutalmat kapott, valamint az első három csapat érmet is átvehetett az elért eredményeiért.

A szervezők ezennel külön köszönik a torna támogatóinak, hiszen nélkülük ez a torna sem kerülhetett volna megrendezésre. Köszönjük a hatható segítséget ebben az időszakban is.

(Fotó: Fuisz Attila)

Szólj hozzá!