Város 2017. 10. 24.

Zajlik a komáromi uszoda medencéjének betonozása

A komáromi uszoda hosszú idő után végre nem kis renováláson esik át. A mai nappal ismét ellátogattunk a létesítménybe, hogy megfigyeljük, jelenleg hol tartanak a munkálatok. 

Amikor két évvel ezelőtt, a kismedence felújításakor Nagy Tamás igazgató körbevezette az újságírókat az uszodában, saját szemmel is tapasztalhattuk, milyen megdöbbentő állapotban van a nagymedence alulról. A harminc évvel ezelőtt készült, akkor legmodernebbnek számító, fémlapokból álló szigetelés mindenfelé elrozsdásodott, helyenként hosszú vonalakban csordogált róla a víz, csöpögött. Mint kiderült, a fémborítást 10-15 évente cserélni kellett volna. Nos, a medence végül már balesetveszélyessé vált, úgyhogy idén tavasszal megtiltották a használatát.

“A régi fémlapos borítás helyett vasbeton burkolatot kap a medence, illetve megújul a plafon is – mondta augusztusi látogatásunk alkalmával Nagy Tamás. – Az egész mélyebb lesz: az eddigi 1.20-1.80 méter helyett ezután 1.80-2.40 méter mélységű lesz. Ezáltal a komáromi vízilabdacsapat is kedvezőbb körülmények közt fog edzeni.”

Szerkesztőségünk ma ismét felkereste a komáromi uszodát, melyben a felújítás már a medence betonozásánál jár.