Város 2024. 02. 16.

1 éves az MRI központ Komáromban – fizetős időpont is kérhető, és emlő kivizsgálást is végeznek

Egy évvel ezelőtt nyílt meg az AGEL Komáromi Kórház (SK) Radiodiagnosztikai Osztálya – azaz az új MRI központ. Miután túl nagy az igény a vizsgálatokra, a kórház lehetővé tette, hogy a rendelési időn kívüli vizsgálatokat is. Ezen kívül június óta emlő kivizsgálással is bővítették kínálatukat.

Miután tavaly február elején a kórház vezetősége sikeresen szerződést kötött az összes szlovákiai egészségbiztosítóval, a betegek széles köre előtt megnyílt az út a modern diagnosztikai vizsgálatok előtt. Jelenleg napi 10 vizsgálatot végeznek a létesítményben, ami azt mutatja, hogy nagy az igény ezekre a szolgáltatásokra. A nagy keresletre reagálva, és a gyorsabb diagnosztika érdekében a kórház elkezdte kínálni a rendelési időn kívüli vizsgálatokat is. Ezekért az aktuális árlista szerint kell fizetni.

A komáromi kórházban az elmúlt év során 2 302 MRI vizsgálatra került sor, ebből 105 vizsgálatot gyermeken végezték. A leggyakrabban vizsgált területek a gerinc (663), az agy (549) és a mozgásszervek (509) voltak. Június óta az emlők MRI-vizsgálatával is bővítették kínálatunkat.

Forrás: Agel sajtóhír