Város Dél-komárom 2018. 01. 09.

170 millió forintból újul meg a Jókai liget

Zenepavilonnal és új kiszolgáló épülettel is bővül a dél-komáromi Jókai liget a meglévő zöldnövényzet ápolása és megújítása mellett. Mintegy 170 millió forintból 2020 végéig újul meg a terület az önkormányzat pályázatának köszönhetően – írja a komaromhirado.hu

Nyert a dél-komáromi városvezetés pályázata, melyet a Jókai liget és a környezetének fejlesztésére nyújtott be. Ennek köszönhetően pedig mintegy 170 millió forintból újulhat meg a belváros rendezvény- és idegenforgalmi központja, továbbá a Táncsics utca liget és a Bem József utca közötti szakasz.

„Az elnyert pályázatnak köszönhetően megújul és bővül az elsősorban pihenőparki funkcióval rendelkező terület zöldnövényzete – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila polgármester.

Molnár Attila ezután hozzátette: a projektnek köszönhetően kiépül a szükséges infrastruktúra, így az elektromos csatlakozási pontok, továbbá zenepavilont és kiszolgáló létesítményt, így mosdót is építenek. Emellett szabadtéri fitness eszközök és további utcabútorok is elhelyezésre kerülnek a ligetben.

„Ebben a városrészen található a Brigetio Gyógyfürdő, a camping, több szálloda és vendéglátóhely, valamint három középiskola is, emiatt a terület minden évszakban élettel teli, ezért pedig rendkívül fontos az erre a területre szánt fejlesztések megvalósítása” – emelte ki Molnár Attila.

Az elnyert támogatásból a Brigetio Gyógyfürdőt kiszolgáló parkoló is részben átépül, valamint lombos, klímatűrő fákat ültetnek. A fürdőbejárat a fejlesztés során biztonságosabbá válik, emellett napelemes kerékpártároló is épül. A támogatásnak köszönhetően a területhez kapcsolódó járdák is megújulnak 2020 végéig.

(komaromhirado.hu)