Város 2017. 07. 13.

170 millió forintos projekt zárult le a dél-komáromi kórházban

A kormányzati támogatásnak köszönhetően több mint 170 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Selye János Kórház (Dél-Komárom). Az ügyben Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője, dr. Ferencz Péter, a kórház főigazgatója, és dr. Molnár Attila polgármester tartott sajtótájékoztatót.

A városvezető elmondta a beruházásnak elsősorban a kórház hosszú távú működése – , továbbá a betegellátás színvonalának minőségi javulása szempontjából van óriási jelentősége.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte, hogy a kórház az elmúlt években több mint 1 milliárd forint támogatást kapott az egészségügyi szaktárcától, mely azt bizonyítja, hogy a Selye János Kórház működése és fejlesztése fontos részét képezi a kormány egészségügyi szakmapolitikai stratégiájának.

Dr. Ferencz Péter a részleteket ismertette, megtudtuk, hogy a pályázat során beszerzésre került egy felsőkategóriás nőgyógyászati genetikai ultrahang vizsgáló készülék, mely Komárom és vonzáskörzete szülészet-nőgyógyászati pácienseit, elsősorban a várandós-gondozás ultrahang-diagnosztikáját szolgálja. A korábbi uniós pályázatból beszerzett direkt digitális röntgenkészüléket felvételi flatpanel detektor beszerzésével tökéletesítették, mely így minden szempontból alkalmassá vált a Szent Borbála Kórház vezetésével megvalósuló teleradiológiai rendszerben való részvételre. A rendszer Tatabánya, Tata, Komárom, Kisbér és Oroszlány kórházainak radiológiai rendszereit köti össze. Fejlesztésre került a laboratóriumi informatikai rendszer is, továbbá megtörtént a kazánház teljes energetikai felújítása. A röntgen diagnosztika épületének energetikai felújítása során a nyílászárók cseréje, a világítási és fűtési rendszer felújítása mellett az épület teljes hőszigetelése készült el. Az intézmény élelmezési részlege is energetikai felújításon esett át. Nagymértékben javítja a szakmai munka biztonságát a most beszerzett új szünetmentes áramforrás-rendszer. A korszerű aggregátor teljes áramszünet esetén is képes a kórház folyamatos áramellátásának biztosítására.

Szólj hozzá!