Város 2015. 08. 17.

20-30 kilónyi vakolat zuhant egy titkárnőre a komáromi munkahivatalban

A mit sem sejtő titkárnő éppen dolgozott az asztalánál, amikor váratlanul 20-30 kilónyi vakolat zuhant a nyakába. A két cm vastag vakolat nagyjából egy négyzetméteren pottyant le, három és fél méteres belmagasságból. A hölgyet a komáromi kórházba szállították, ahol kiderült: könnyebb agyrázkódást szenvedett. Az eset néhány napja történt, a hölgy még jelenleg is munkaképtelen.

A legnagyobb valószínűséggel az épület kora, valamint a tartósan száraz és forró időjárás is tehet a vakolat leomlásáról – nyilatkozta a sajtónak Peter Trávniček statikus. A hivatali dolgozók szerint a mennyezeten nem lehetett látni semmilyen jelét annak, hogy mi történhet. Róbert Bulla, a nyitrai munkafelügyelet vezetője szerint az előzetes vizsgálat alapján leszögezhető, hogy a munkahelyi balesetet rejtett anyaghiba okozhatta.

A város tulajdonába tartozó épület mindig is munkahivatalként működött, a város azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A nyitrai munkaügyi hivatal közölte, hogy a helyi kirendeltség már régóta kérte a várostól, hogy újítsák fel a helyiségeket, de erre nem került sor.

Hasonló balesetek megelőzése céljából 18 hivatali dolgozót másik helyiségbe költöztettek.

para/joj.tv/szia

Szólj hozzá!