Város 2014. 09. 28.

2,5 millió euró a tetőre

Komárom városa 2,5 millió euró támogatást pályázott meg sikeresen Szlovákia Mezőgazdasági Minisztériuma Operációs Programján a kaszárnya tetőszerkezetének megjavítására.

Anton Marek polgármestert a Vaklabirintus átadása előtti sajtótájékoztatón kérdeztük erről. „A hír igaz, szeptember 2-án kaptuk meg a támogatást, most adtuk meg a szerződéshez a szükséges adatokat. Már folyik a közbeszerzés és a kiírás szerint 2015 szeptemberéig kell befejezni a munkákat.” – mondta el a polgármester. Újságírói kérdésre, hogy mire elég 2,5 millió euró a polgármester elmondta, hogy Szlovákia egyik leghosszabb épületének tetőszerkezetéről beszélhetünk a komáromi kaszárnyán. „Az U-alakú tetőszerkezet egész hosszát felújítjuk, éppen csak a két szárnyra nem jut majd a támogatásból. A tetőszerkezeten kívül kisebb támogatásokból fokozatosan újítjuk fel az épületet is.” – tette hozzá Marek.

Gráfel Lajos hozzáfűzte, hogy ami a pénzügyi támogatást illeti, az értesítés megérkezett, hogy a 2,5 millió rezerválva van a beruházó, tehát a város számára. „A kaszárnya épületében a projekten belül egy kiállítást is megnyitunk majd a katonai építészetről, mivel nem csak a tetőt kell felújítani, de valamilyen tartalmat, funkciót kell adni az épületnek. ” – válaszolt kérdésünkre Gráfel.

-vaan-