Sport Dél-komárom 2020. 05. 18.

30 óra sem kellett a dél-komáromi Vasembernek ahhoz, hogy körbefussa a Balatont

Az 55 éves dél-komáromi ultratriatlonista, Szőnyi Ferenc és kerékpáros sporttársa, Dobi Zsigmond kevesebb, mint 30 óra alatt teljesítette a 208 kilométeres balatoni távot – írja a kemma.hu.

Az 55 éves ultratriatlonista Szőnyi Ferenc, ötödik alkalommal vágott neki a Balathlon által megrendezett instant túrának, ami bármikor teljesíthető, hiszen az indulás napját és idejét minden induló saját maga tervezheti meg. A futáson Dobi Zsigmond barátja biciklivel, a két méter távolságot szigorúan megtartva, míg családja autóval kísérte, hogy meglegyen a biztonsági háttere, noha „ez csak egy kör”, vélekedett a „Versenygép”.

A kezdeményezés teljesítésének három módja is akadt: biciklizés, futás és a gyaloglás. Az öt, egymástól függetlenül is teljesíthető táv 33, 56, 58, 61 és 208 kilométer volt a Balaton körül. Szőnyi Ferenc a 208 kilométeres Balaton-kör és Balaton Ultramaraton 2000-2006-os útvonalát teljesítette, tisztelegve ezzel Ujj Zoltán emléke előtt, aki a Zöldgömb Sport Klub elnöke volt és a Balaton Ultramaraton nevű, Balaton körüli verseny kitalálója. A rendezők is úgy gondolják, hogy ezzel a versennyel ők is méltó módon emlékezhetnek meg Ujj Zoltánról.

Szőnyi Ferenc, a komáromi hosszútávfutó szombat reggel 8 óra 46 perckor Keszthelyről rajtolt, 29 óra és 46 perccel később pedig Dobi Zsigmonddal együtt már célba is ért.

(kemma.hu)