Kultúra Dél-komárom 2021. 09. 15.

30y koncert lesz Dél-Komáromban

A Brigeto – Comorra élménytér eseménysorozatnak köszönhetően az elmúlt hónapokban színes programokkal találkozhattunk a dél-komáromi Brigetio Tavernában. A programok a Comorra Hagyományőrző Egyesület szervezésében kerültek megrendezésre – írja a komarom.hu.

Az egyesület célja, hogy minden komáromi számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt biztosítsanak ingyenes szórakozási lehetőséget, fesztivál élményt. Az egyesület emellett fontosnak tartja a hagyományőrzés szemléletét, a komáromi helyi értékeket, hogy itt helyben, a helyi közösségek részvételével komáromiaknak szóló eseményeket szervezzen, hiszen városunk jelentős történelmi múlttal és kulturális értékekkel bír. 

A programsorozat kapcsán megtekinthettünk művészeti kiállításokat, részt vehettünk táncházban, kvízesten, előadásokat hallhattunk például pszichológiai témában és filmvetítések, koncertek is zajlottak az Brigetio élménytérben.

Ennek a programsorozatnak a zárásaként látogat Dél-Komáromba a 30y zenekar. A 2000-ben alakult pécsi kötődési alternatív rock együttes közel 10 éve meghatározó alakja a magyar könnyűzenének. Nevüket a 30Y szombathelyi buszjárattól kölcsönözték. Jelen vannak vidéki és budapesti klubokban a legnagyobb fesztiválokon. A húsz éves zenekarnak eddig tíz nagylemeze jelent meg, hangzásviláguk leginkább a kilencvenes évek ismert amerikai rockzenekaraihoz hasonlítható.

A csapat tagjai: Beck Zoltán (ének, gitár) Beck László (Zaza) (dobok, vokál) Sárközy Zoltán (Papa) (billentyűk, vokál) Varga Ádám (Ádi) (basszusgitár, vokál) A koncertnek a Czibor Zoltán Sporttelep ad otthont szeptember 25-én. A zenekar este 8 órától lép színpadra.