Régió 2015. 10. 20.

380 új munkahely jön létre a győri Audiban

A kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Audi győri motorgyárának újabb 32 milliárd forintos fejlesztését.

Az erről szóló szerződést hétfőn, október 19-én írta alá Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető elnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója

Az Audi motorgyárának fejlesztésének köszönhetően az eddiginél környezetkímélőbb és alacsonyabb fogyasztású motorokat gyártanak. A beruházással 380 új munkahely jön létre a győri motorgyárban.

Peter Kössler, Szijjártó Péter és Axel Schifferer. Fotó: MTI, Illyés Tibor
Peter Kössler, Szijjártó Péter és Axel Schifferer. Fotó: MTI, Illyés Tibor

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a magyar autóipari beruházások nemcsak azért fontosak, mert munkahelyeket teremtenek, hanem azért is, mert hozzájárulnak a versenyképesség fenntartásához szükséges szakemberképzéshez. Ezenkívül beszállítási lehetőséget adnak a magyar kis- és középvállalkozásoknak.

Az Audi tavaly mintegy 2 millió motort állított elő. Az idei év első felében növelték a termelést, és a remények szerint ez év végén motorgyártási rekordot ünnepelhet az Audi győri gyára.

Szijjártó Péter kijelentette: a VW-csoport bírja Magyarország támogatását, és a magyar kormány továbbra is a lehető leghatékonyabb együttműködésre törekszik a VW-csoport magyarországi zászlóshajójával, az Audival.

Peter Kössler szerint a cég részt vesz a motorok és járművek fejlesztésében, és ez fontos helyet biztosít számukra a VW-konszernen belül. Eddig 7,4 milliárd eurót fektettek be a cég 1993-as alapítása óta Győrben, 2015 első félévében 235 millió euró beruházást hajtottak végre, a mostani támogatási forrásokat pedig a motorgyártás technológiai kutatására fordítják. 

Forrás: MTI 

Szólj hozzá!