Város 2017. 08. 23.

6000 eurót kap a város a Coop Jednota alapítványtól. Ön dönt, mi valósuljon meg!

Hatezer eurót nyert a város a COOP Alapítványtól. Hogy ebből az összegből mi valósuljon meg, arról a komáromiak döntenek. Három projekt közül választhatunk: az egyik egy, piac közelében található zöld terület teljes felújítása sportpályával, játszótérrel, padokkal és növényekkel; a másik Komenský Alapiskola udvarának megszépítése; a harmadik pedig a jubiláló Határőr Utcai Alapiskola udvarán egy szabadtéri fitnesz és játszótér kialakítása.

A szavazás végtelenül egyszerű módon történik: amennyiben a két komáromi Coop Jednota üzletében (Víz utca és Petőfi utca) 5 euró felett vásárolunk, kapunk egy kupont. Az üzletek előterében három gyűjtődoboz található – a három projektet szimbolizálva. Kuponunkat abba a dobozba helyezzük, amelyik projektet támogatni szeretnénk.

Ilyen módon szeptember végéig szavazhatunk. A pénzt október elején utalják majd a nyertesnek, ezután kezdődik majd a realizáció.

Amennyiben a városi park kapja a legtöbb szavazatot, akkor a hármas lakótelepen található, lakóházak közötti zöld területről van szó (a Petőfi- és a Vasút- és a Kis Ér utca határolja, a piac közelében). Itt egy sportpálya valamint egy kisebb játszótér kerülne kialakítása. Emellett kukákat helyeznének ki, felújítanák a padokat és a virágágyásokat, fákat ültetnének. A cél, hogy az egész terület kellemes, ligetszerű pihenőhely legyen a blokkok között.

Amennyiben többet szeretne megtudni a projektekről, a pontos leírásokat megtalálhatja a Coop Jednota Alapítvány honlapján, illetve Stubendek László hivatalos FB-oldalán is.