Város 2023. 12. 01.

8 helyett 3 új üzlet nyílt ki Komáromban – a többi nyitása hamarosan várható

November 30-ára ígérték az új üzletsorok, azaz össszesen 8 új üzlet nyitását Komáromban a Hajós üzletközpont, illetve az új Billa áruház mellett. Tegnap minket is hajtott a kíváncsiság, és megnéztük, mi újdonság kapható. Nos, a 8-ból csak 3 üzlet nyitott ki: a Tedi, a Pepco és a Teta drogéria. Ezek mindegyike a Billa melletti területen található.

Az elmúlt fél évben Komárom két, eddig elhanyagolt, kihasználatlan területén lehettünk tanúi az építkezéseknek. Hamarosan kiderült, két új üzletsor épül. Az egyik a hetes lakótelepen (Hajós és a Wigwam üzletközpont között), a másik pedig Szakszervezet utcában (az új Billa mellett, az egyes és a Klapka lakótelep között.)

A két üzletsor beruházója a  KLM Real estate a.s. – Klokan, amely Csehországban és Szlovákiában épít üzletsorokat, bevásárló parkokat (kiskereskedelmi parkokat, vagyis ún. retail parkokat), de lakásokat és logisztikai központokat is.

Az új Billa mellett tehát egyelőre 3 üzlet nyitott ki (kezdőképen): a Pepco, a Tedi, és a Teta drogéria. Mindegyikbe befutottunk, és úgy érezzük, bőséges, gazdag választékkal várják a látogatókat. A Pepco egyértelműen sokkal nagyobb, mint az észak-komáromi Tesco melletti társa, de mintha a Tedi is rendezettebb és nagyobb lenne „kinti” párjánál. A Tetában a szokásos választék és minőség vár minket. Ezek mellett még egy újabb Dr. Max gyógyszertár nyitása várható – az üzlet már be van rendezve, nekünk úgy tűnt, a következő héten megnyílhat.

A hetes lakótelepen lassan rendezik be az új boltokat. Ami leginkább késznek tűnik, az a kisállattartó felszereléseket árusító Super ZOO, illetve az alkoholos italokat kínáló 1. Day. Egyáltalán nem tűnik nyitásra készen a GGT Tabak – Presscafé, és a Sinsay ruházati bolt sem. Ez utóbbi információnk szerint még 7-én sem fog kinyitni. Ezen a soron van még egy, ötödik, üresen maradt üzethelyiség is. Ide a beruházók még keresik a megfelelő boltot. .

Mindkét üzletsor köré új parkolókat is építettek. Az új boltok nagyjából 40 új munkahelyet teremtettek a városban. 

Képünkön: a „hetesen” található üzletsor egyelőre berendés alatt, még egyik üzlet sem nyitott ki.

Szia Komárom, kezdőkép: Delta