Gazdaság Dél-komárom 2024. 05. 10.

Érkezik a McDonald’s Dél-Komáromba?

Dél-Komárom polgármestere, Dr. Molnár Attila a minap titokzatos videót tett közzé a város hivatalos FB-oldalán. A videó szerint „újabb világmárkák érkeznek a városba”, azaz még ebben az évben új üzetsor épül a Lidl mögötti területen, amelyben helyet kap egy gyorsétterem is. Annyit elárult a polgármester, hogy olyan nevek érkeznek ide, amelyekért Tatára, Tatabányára, esetleg Győrbe kellett járniuk a dél-komáromiaknak – az azonban, hogy pontosan mely üzletekről van szó, még titok.  

Természetesen máris szárnyra keltek a találgatások, mi lehet az a „világmárka gyorsétterem”, ahol hamarosan étkezhetünk? Igyekeztünk mi is utánajárni, kikről lehet szó. Nos, nem hivatalos értesüléseink szerint többek közt az egyik legnépszerűbb étteremlánc, a McDonald’s érkezik Dél-Komáromba!

Városunk arra törekszik, hogy a régió egyik meghatározó települése legyen Észak-Komárommal közösen – mondja Dr. Molnár Attila a videóban. – A gazdaság meghatározó jelentőséggel bír a városban, akár a Mol városrészre, akár az ipari parki övezetre vagy épp a mezőgazdaságra gondolunk.

Dél-Komáromban az idegenforgalom és a turizmus is kiemelt szerepet kap, az erődök, a Brigetio Gyógyfürdő, a Magyar Lovas Színház, a WF, vagy épp a nemrég átadott Brigetio Öröksége Látogatóközpont révén.

Ugyanilyen jelentőséggel bír a kereskedelem is, hiszen Komárom mindig is kereskedelmi központ is volt. Nem véletlen, hogy azok a nagy világmárkák, mint akár a KFC, a WOLT ételfutár, vagy épp a reményeim szerint hamarosan bejelentésre kerülő másik nagy gyorsétterem lánc, mind ide találtak hozzánk! Nagyon sok olyan világmárka lát fantáziát Komáromban!
”