Város Dél-komárom 2018. 02. 27.

8 millió forintos támogatás részeként érkeznek új műszerek a komáromi Selye János Kórházba

Modern műszerekkel gazdagodik Magyarország 23 gyermekegészségügyi intézménye. A 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat között helyet kapott a komáromi Selye János Kórház gyermeknőgyógyászati szakrendelése is – írja a kemma.hu. A fejlesztések a K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően valósulnak meg.

Az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a bank fiókjaiban és weboldalán keresztül, így az összesen több mint 8 millió forintos támogatás sorsáról lényegében a helyi közösségek dönthettek. A nyertesek között végül helyet kapott a komáromi Selye János Kórház gyermeknőgyógyászati szakrendelése is.

„15 éve működő programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. Célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyerekek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett” – mondta a portál munkatársainak Horváth Magyary Nóra, a pénzintézet kommunikációs ügyvezető igazgatója.

(kemma.hu)