Mix Dél-komárom 2022. 10. 18.

8000 kutya versenyzik a hétvégén a Monostori erődben

A MEOE Szövetség 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást rendez 2022. október 21-22-23-án Dél-Komáromban. A három nap alatt 8000 kutya bemutatása történik a Monostori erőd területén.

A Dél-Komáromban rendezett háromnapos nemzetközi kutyakiállítás minden évben az egyik legnagyobb kutyás rendezvény, rengeteg kiállítót és látogatót vonz belföldről és külföldről egyaránt.

A kiállításon megszerezhető a junior , a hungária és veterán champion cím, 3 sikeres kiállítási eredmény alapján. A kiállításon elérhető a Cruft’s kvalifikáció a szombati eredmények alapján és vasárnap megszerezhető a Derby győztes cím a 2021 évben született kutyák részére.

A kiállítással egy időben 22 hazai kutyás klub rendezi itt klubkiállítását, klubgyőztes, évgyőztes címek kiadásával.

Itt rendezik fiatal felvezetők részére a Junior Handling nyílt bajnokságot is.

A kiállításon külön figyelmet kapnak a magyar kutyafajták. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége idén folytatja a 2019-ben nagy sikert aratott programját, melynek célja nemzeti kutyafajtáink megismertetése az iskolás korosztállyal.

A kiállítás mindhárom napján 10-14 óra között a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvényen a gyerekek több állomáson végig haladva, egyszerű feladatokat megoldva ismerhetik meg a 9 magyar kutyafajtát, ajándékba játékos fajtaismertető könyvet is kapnak.

Személyesen találkozhatnak a magyar kutyafajtákat tartókkal és tenyésztőkkel, hiteles információkat kapva a fajták történetéről, tulajdonságairól, tartásáról, valamint lehetőségük lesz a kutyák simogatására is.

Október 22-én, szombaton a Magyar Kutyafajták Agility Országos Bajnokságának is otthont ad Dél-Komárom ad otthont.

A szervezők a hobbi és keverék kutyásokra is gondolnak, október 23-án, vasárnap 11 órától számukra rendeznek szépségversenyt. Kis – közép és nagy testű kategóriában a  keverék, valamint  a  fajtatiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyák gazdái a helyszínen nevezhetnek.

A nevezési díjak teljes összegét a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületnek ajánlja fel a MEOESZ.

A kiállítás minden napján 14 órától kezdődik a Best In Show program, a győztes kutyák versenye a nap legszebb kutyája címért.

Ha szeretne találkozni hazánk és a szomszédos országok legszebb kutyáival, látogasson el október 21-22-23-án Dél-Komáromba, a Monostori erődbe.