Kultúra Dél-komárom 2021. 10. 18.

Nemzetközi kutyakiállítás lesz az erődben

A Crufts Derby CACIB Komárom elnevezésű rendezvényre október 22-e és 24-e között kerül sor a Monostori erődben. Az ünnepélyes megnyitó pénteken 10.00 órakor lesz.

A háromnapos kiállítás a Junior handler napi bajnoksággal veszi kezdetét, majd a nap legszebb kutyája cím is kiosztásra került a Best in show ring versenyben.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége által rendezett megmérettetésre több tucat országból érkeznek kiállítók, akik várhatóan több ezer kutyát bírálnak el.

Európában senki nem tud akkora létszámot produkálni, mint a Monostori erődbeli rendezvény. A kiállítók közel kétharmada külföldről érkezik, 90 százalékuk profi tenyésztő. Az egyes országok általában 10-15 évente rendeznek hasonló méretű megmérettetést, Magyarország azonban immár többedszer ad helyszínt a világkiállításnak.

A Crufts Derby CACIB Komárom belépőjegyeivel a Monostori erőd évszázados falait, bástyáit, a várárkokat, kazamatákat is bebarangolhatják a látogatók, akik az izgalmas állandó kiállításokat is megtekinthetik.

További információ a Facebookon!