Város Dél-komárom 2021. 01. 20.

970 millió forintból épült nonprofit szolgáltatóház Dél-Komáromban

Komárom központjában 970 millió forintos beruházással elkészült egy nonprofit szolgáltatóház, amelyben család- és gyermekjóléti intézmény, valamint ifjúsági és civil közösségi tér kap helyet – írja a forrasradio.hu.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, hogy a fejlesztéssel egy kihasználatlan, városközponti területet élesztettek újjá. A szolgáltatóház környezetében családbarát játszóteret építettek, továbbá új közvilágítást, parkolókat és járdákat létesítettek.

Az elhanyagolt – korábban ipari, majd logisztikai szerepet betöltő – ingatlan átalakítására az önkormányzat 570 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, a város önereje 400 millió forint. A járványhelyzet elmúltával az épületbe költözik majd a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény, mely az alapfeladatain túl kikapcsolódási lehetőségeket, programokat kínál a városban és a kistérségben élő családok számára.

A szolgáltatóházban megvalósult közösségi tér irodáit és klubhelyiségeit ifjúsági, civil és időseket tömörítő szervezetek vehetik igénybe. A szolgáltatóház elnevezésére pályázatot írt ki Komárom önkormányzata – ismertette a polgármester.