Város Dél-komárom 2019. 12. 06.

Lehelyezték az új dél-komáromi szolgáltatóház alapkövét

December 5-én délelőtt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester, Vajda Bence önkormányzati képviselő, valamint Csöngei Ildikó, a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője és a kivitelezést végző cég képviselője együttesen helyezték le a volt Raksped udvarban épülő szolgáltatóház alapkövét.

A projektnek köszönhetően teljesen új arculatot kap majd az eddig elhanyagolt és kihasználatlan terület. A helyszínen egy számos közfunkciót ellátó szolgáltatóház épül. Ide az a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény költözik majd, amely alapfeladatain túl programokat, kikapcsolódási lehetőségeket is biztosít a városunkban és a térségben élő családok számára. Szintén a szolgáltatóházban kerül kialakításra egy a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló ifjúsági közösségi tér, illetve itt kap helyet a DiViSz (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége).

Mindezek mellett családbarát játszótér épül, továbbá sétányok, járdák, parkolók, kerékpártárolók kerülnek kialakításra, továbbá új zöldfelületek és szabadidős területek jönnek létre.

A projektben egy reggeliző-pékség számára kialakítható terület is létesül, illetve új utcabútorokat is kihelyeznek. Kiépül a térvilágítás, a távközlési és kommunikációs hálózat, valamint megtörténik a csatornázás.

A vasútállomás és a buszpályaudvar közelsége miatt a terület mellett elvezető úton közlekedőket és parkolókat, járdákat, kerékpársávot, és kerékpártárolót alakítanak ki a szakemberek.

A beruházás várhatóan jövő év második felére fejeződik be.

(komarom.hu)