Sport Dél-komárom 2021. 03. 03.

A dél-komáromi fedett lőtér országos viszonylatban is az egyik legjobb

A MOL városrészben található fedett lőtér magyarországi viszonylatban is egyedülálló. Története 2012-ig nyúlik vissza.

– 2012-ben konzultáltunk dr. Molnár Attila polgármester úrral. Ekkor született az a megegyezés, miszerint a város biztosítja a lőtér felújításához az építkezéshez szükséges alapanyagot, az építkezési folyamathoz pedig számos helyi vállalkozó ajánlotta fel segítségét mondta el Hotváth Zsolt, a városi sportlövész szakosztály vezetője, a dél-komáromi Sport Bizottság elnöke.

Így kezdődhetett el a MOL régi étkezdéjének átalakítása, mely napjainkra a legmodernebb technikával felszerelt fedett lőtérévé vált. Az épületben egy 10 méteres és egy 50 méteres pálya is kialakításra került. Ez utóbbi azért is bír nagy jelentőséggel, mert hazánkban mindez idáig nem volt 50 méteres fedett pálya.

A beruházás nagymértékben felélénkítette a lőtér mindennapjait, hiszen egyrészt a lövészválogatott tagjai is sokáig ide jártak edzeni, másrészt pedig a dél-komáromi csapat edzésprogramját is megkönnyítette. Sportlövőink a felújítás jóvoltából nemcsak nyáron, hanem egész évben tudtak tréningezni.

Az évek során azóta olyan sikeres sportolók kerültek ki innen, mint Sidi Péter ötszörös olimpikon, Miskolczi Julianna, Európa-bajnok, valamint a mai fiatal tehetségek: Pekler Zalán, Horváth Lea, Bajos Gitta, Vas Péter és még sokan mások.

A soron következő Európa-bajnokságra négy dél-komáromi sportoló is kijutott, akik Sidi Péter mellett – sikeres szereplés esetén – olimpiai kvótát is szerezhetnek a 2021-es tokiói olimpiára. A felkészítő edzéseket Kisvárdai István és Miskolczi Julianna vezeti.

– Jelenleg már 60 főre duzzadt a dél-komáromi lövészek száma, mindazonáltal szívemből bíztatok mindenkit, aki indíttatást érez, vagy gyermeke ki szeretné próbálni ezt a sportágat, hogy látogasson el hozzánk bizalommal – jegyezte meg Horváth Zsolt.

Az edzéseket kedden és pénteken tartják 14.00 és 18.00 óra között.

A vírushelyzet miatt jelenleg csak a válogatott sportolók látogathatják a termet, azonban a vezetőség bízik abban, hogy ez a helyzet belátható időn belül megváltozik.

Az előzetes tervek szerint a korlátozások enyhítését követően kampány is indul, amely az iskolákban, népszerűsíti a lövészetet a gyerekek körében.

(Forrás: komarom.hu)