Sport Dél-komárom 2021. 06. 14.

A dél-komáromi golfozó, Vadkerti Adél amerikai sikerei

Vadkerti Adél édesapja révén ismerkedett meg a golffal. 12 éves volt, mikor elindult a Junior Tour versenyen, melyet meg is nyert. Innentől kezdve folyamatosan jöttek a sikerek – írja a komarom.hu.

14 évesen az országos megmérettetéseken kívül már nemzetközi versenyeken is részt vett, két alkalommal nyerte meg a Lengyel Junior Opent, de szép eredményeket ért el Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában is.

Adél napjainkban az Amerikai Egyesült Államokban, Észak-Karolinában tanul, így nem csak a golfcsapatban, hanem az egyetemen is ő lett az első magyar diák. Az ottani bajnokságokon szintén számtalan alkalommal sikerült kimagasló eredményeket elérnie.

A versenyek általában három-négynaposak, ahol amellett, hogy hosszú kilométereket gyalogolnak a felszereléssel, az időjárási körülményekhez is alkalmazkodni kell, ezért a mentális felkészülés mellett komoly fizikai erőnlét is szükséges.

– A golf olyan játék, melyhez nem elég a tehetség és a sok gyakorlás. A végeredmény fejben dől el – hangsúlyozta Vadkerti Adél, aki jövőjét illetően azt is elárulta, hogy jelenleg még nem dőlt el, hogy Amerikában profi golfozóként, vagy valamelyik egyetem edzőjeként folytatja tovább pályafutását.