Turizmus Dél-komárom 2023. 08. 04.

A dél-komáromi Jókai palacsinta is bemutatkozik a kamocsai Gasztrofeszten!

Augusztus 4-én, azaz ma indul a kétnapos kamocsai főzőfesztivál a helyi Oázis kemping területén. A rendezvény igazi gasztrokavalkád, melyre a dél-komáromi KomGasztro csapata is meghívást kapott!

A főzőverseny szombaton reggel 9-kor kezdődik, a zsűriben pedig olyan gasztro nagyágyúkat találunk, mint többek közt Bede Róbert a Paprika TV séfje, Vojto Artz, a Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetségének elnöke, és Jarda Židek mesterszakács.

Külön látványosságnak ígérkezik a Régiók Ízei sátor, amely ma délután 16 órától kezdődik. Itt számos civil kerekasztal beszélgetésre kerül sor, majd a résztvevő települések ledfalra vetített kisfilmekkel mutatkozhatnak be, és persze főzni is fognak.

Az est fő fellépője a Neoton Família lesz, de zenél majd a Polemic is, de Kökény Attila is érkezik. Részletes program ITT!Az eseményen a dél-komáromi Városmarketing Kft-hez tartozó Tourinform Iroda által indított KomGasztro csapata is meghívást kapott! Így Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás, a műsor házigazdája a helyszínen kínálják majd a város ételét, a komáromi Jókai palacsintát!

A Komáromi Városmarketing és Turisztikai Kft. két éve indította el a közösségi médiában futó KomGasztro című sorozatot. Az első évadban Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform Iroda vezetője járták és kóstolták végig Dél-Komárom éttermeit.

A második évadban Sági Szilárd meghívott vendégeivel együtt ezúttal már fix helyszínen, a Kemencés Színben, Komárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítettek el, minden részben egy-egy ismert komáromi közreműködésével. A Komáromhoz köthető eredeti recepteket úgy formálták át, hogy mindenki, aki szeretné, el tudja készíteni otthon. A második évadban minél egyszerűbben és minél gyorsabban elkészíthető ételeket főztek. Az utolsó adásban pedig Sági Szilárd elkészítette a komáromi főzőtársak által ajánlott ételt, a legújabb foodtruck trendnek megfelelő komáromi Jókai palacsintát, azaz a Jókai bablevest leves nélkül, mellyel Komárom, – Jókai Mór szülővárosa-, az írófejedelem kedvenc ételét alkotta újra.