Turizmus Dél-komárom 2024. 04. 11.

A világ leghosszabb palacsintája, avagy rekordra készülnek Dél-Komáromban

A helyi, sőt már az magyar országos sajtó is több alkalommal hírt adott róla, hogy a Komáromi Városmarketing Kft. kezdeményezésére, történelmi rekordkísérletre készül a város.

A tervek szerint június 7-én, péntek este 6-kor megdőlhet a leghosszabb palacsinta rekordja. A cél, hogy egy több mint 450 méter hosszú Jókai-palacsinta tekeregjen majd a Szabadság téren. Az esemény szervezése már elkezdődött. Néhány napja megbeszélést tartottak a projektben részt vevő helyi civil szervezetek és egyesületek képviselői az Arany 17. Rendezvényközpontban. Itt Radics Gábor, a Komáromi Városmarketing Kft. igazgatója, valamint Proczeller Tamás, a Tourinform Iroda vezetője ismertették a rekordkísérlet terveit, részleteit. Az előzetes egyeztetések alapján a programhoz észak-komáromi szereplők is csatlakoznának, így valóban teljesülhet a mottó: Komárom, határtalanul jó! További részletek hamarosan!

(FOTÓ balról-jobbra: Horváth László, marketing és PR-munkatárs, Radics Gábor ügyvezető és Proczeller Tamás, a Tourinform vezetője a rekordállítás részleteit ismertetik)

A Komáromi Városmarketing és Turisztikai Kft. három éve indította el a közösségi médiában futó KomGasztro című sorozatot. Az első évadban Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda járták és kóstolták végig Komárom éttermeit.

A második évadban Sági Szilárd meghívott vendégeivel együtt ezúttal már fix helyszínen, a Kemencés Színben, Komárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítettek el, minden részben egy-egy ismert komáromi közreműködésével. A Komáromhoz köthető eredeti recepteket úgy formálták át, hogy mindenki, aki szeretné, el tudja készíteni otthon. Az utolsó adásban pedig Sági Szilárd elkészítette a komáromi főzőtársak által ajánlott ételt, a legújabb trendnek megfelelő Jókai palacsintát, azaz a Jókai bablevest leves nélkül, mellyel Komárom, -Jókai Mór szülővárosa-, az írófejedelem kedvenc ételét alkotta újra.

Komáromi Jókai palacsinta

Babpüré

40 dkg bab
fél közepes lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
40 dkg főtt, aprított csülök
1 kis doboz tejföl (150 g)

Kolbász chips
20 dkg parasztkolbász

Palacsintatészta
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
szóda
csipet só
2 evőkanál olaj a sütéshez