Város Dél-komárom 2019. 06. 03.

A dél-komáromi pedagógusokat ünnepelték

A pedagógus híd, a gyermekkor és a felnőtt kor közt feszülve, hiszen rajtuk keresztül viszünk át mindent az úgynevezett nagybetűs életbe, ami arra érdemes. A pedagógus példát mutat, és jó példával jár elöl. …nem lankadhat az ereje. Nincs ideje elfáradni. Hatalmas terhet visz a vállán, hiszen megvívja mindennapi harcait a felgyorsult, technikailag rohamosan fejlődő generációval, olykor a szülővel, máskor önmagával – ezekkel a gondolatokkal köszöntötték a város pedagógusait a tiszteletükre szánt jeles napon május 31-én a Jókai moziban. Az ünnepségen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára külön szólt a megjelent nevelőkhöz, oktatókhoz.

A folytatásban Gál László és Kreft-Horváth Márk zenés műsora emelte az alkalom fényét, majd a Sipos-Vadkerti-Zsapka trió szórakoztatta a jelenlévőket. Az előadások után köszönte meg a város azoknak a nevelőknek az áldozatos munkáját, akik a 2018/2019-es tanév végeztével sok évtizednyi nevelés, tanítás után nyugdíjba vonulnak. Számukra az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott. Ez évben vonult nyugdíjba Juhászné Balogh Erika, a Komáromi Szivárvány Óvoda óvodapedagógusa, Kántorné Illési Magdolna, a Komáromi Csillag Óvoda óvodapedagógusa, Nyáriné Antal Erzsébet, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda óvópedagógusa, Sárközi Jánosné, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda óvópedagógusa, Fűriné Nagy Edit, a Feszty Árpád Általános Iskola művészpedagógusa, Regensburgerné Horváth Ildikó, a Feszty pedagógusa, Mészáros Ilona Zsófia, a Szőnyi Bozsik Iskola tanítója, Tordayné Pető Annamária, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa, Dancsné Gál Edit, a KEM-i Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Móra Ferenc Tagintézménye igazgatója, Gernerné Pável Erika és Válint Zoltán, a Tatabányai SzC Széchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskolája pedagógusai, Füri Imre, a Tatabányai SZC Alapy Gáspár Szakközépiskolája és Szakiskolája tanára, valamint Varga Imre, a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára.

A pedagógusnapi esemény minden esztendőben lehetőséget teremt arra is, hogy ünnepélyesen megnevezzék és díjazzák azokat a pedagógusokat, akik évtizedeken át tartó kiemelkedő, lelkiismeretes munkájukkal kiérdemelték Komárom Város Önkormányzata elismerését.

A pedagógusnap alkalmából Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete „Komárom Város pedagógiai díja” kitüntetést adományozott Egyed Gábornak, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Győrffy Tündének, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda intézményvezetőjének, valamint Vörösházi Tibornak, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola tanárának. A városi díjak átadását követően a Pedagógus Szakszervezet Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elismerése is gazdára talált, melyet idén Kégliné Vajda Éva, a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola pedagógusa vehetett át. Az esemény zárásaként a jelenlévő pedagógusok jelképes csokrot vehettek át, három virágból összekötve: áldást, erőt és kitartást kívánva nekik az év minden napjára.

(Forrás: komarom.hu / Komáromi Újság)