Sport Dél-komárom 2020. 08. 28.

A dél-komáromi sportegyesület bringásai a Hungaroringen száguldottak

Skuba Ákos és Héregi Péter, a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület versenyzői augusztus 20-án a Ring24 Kritérium versenyén vettek részt a Hungaroringen.

Augusztus 20-án rendezték az idei Ring24 Kritérium versenyét a Hungaroringen, melyen a komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület két tagjai is részt vett – írja a kemma.hu a csapat közösségi oldalán közzétett bejegyzés alapján. A versenyen két bringás, Skuba Ákos és Héregi Péter vett részt, akiknek 105 kilométert kellett teljesíteniük 870 méteres szintkülönbséggel.

Héregi Péter, aki nagyszerűen szerepelt a versenyen a csapat Facebook-oldal egy kisebb élménybeszámolót is adott, ahol többek között arról is beszélt, hogy nem csak a versenyzőtársakkal, de egy kisebb gyomor problémával is meg kellet küzdenie Skuba Ákossal együtt.

– Ákossal ketten indultunk a csapatból,a helyszínre érve lázat mértek,ezután vettük át a rajt csomagokat. Egy rövid bemelegítés után részt vettünk az eligazításon majd az első sorba sorakoztunk fel a rajthoz – számolt be a bringás. Héregi Péter kiemelte, hogy az első pár körben végig a mezőny első felében haladtak társával, Ákossal. Azonban nem várt módon egy-másfél óra elteltével enyhe gyomor probléma alakult ki náluk, amit valószínűleg egy lejárt zselé okozhatott.

A verseny hátralévő részében a két bringás a csoport közepében haladt, készülve egy jó befutóra. A tempó 40 kilométer/óra körül mozgott a verseny egésze alatt,elmenést nem tudtak kialakítani.
– Az utolsó 100 méterre sajnos már nem marad elég erőm a szükséghelyzet miatti 2 kulacs miatt,így nem úgy alakult a vége ahogy elterveztem. U23-ban sikerült a harmadik helyen végeznem aminek nagyon örültem. Ákos 16.-lett az Elite kategóriában – idézte fel a versenyt Héregi Péter.

Augusztus 20-án rendezték az idei Ring24 Kritérium versenyét a Hungaroringen. Csapatunkat Skuba Ákos és Héregi Péter…

Közzétette: Brigetio Kerékpáros Sportegyesület – 2020. augusztus 25., kedd