Sport 2017. 08. 15.

A kerékpárversennyel Dél-Komáromot is népszerűsítették

Augusztus 13-án harmadik alkalommal szervezte meg a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület a III. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, amely idén először egyben a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét is képezte. A cél a biztonságos versenyzés és a kerékpársport népszerűsítése mellett Komárom Város kulturális, történelmi, turisztikai megismertetése is volt. Ezért a résztvevők meglátogathatták az Igmándi Erődöt, a Brigetio Gyógyfürdőt, a Teremgokart pályát, valamint pizzázhattak a Boss-Co Trattóriában.

A rajtcsomag az egyesület kulacsát, ebédjegyet, továbbá a Nutridepo Webáruház felajánlásából hosszútávon 1 db SIS energiaszeletet + 1db SIS energia zselét, rövidtávon 1 db SIS energiazselét tartalmazott.

16 korcsoportban hirdettek versenyt, korcsoporttól függően hosszú 91+6 km és rövid 37+6 km távon kellett rajthoz állni. A tét nem volt kicsi, gyönyörű kézműves díjakért, ajándékcsomagokért, Jókai Mozi belépőjegyért, Monostori Erőd tárlatvezetésért, páros pizzautalványokért és gokart jegyekért ment a küzdelem, a hosszú táv legjobbjai külön pénzdíjazásban is részesültek!

Az előnevezés alapján már borítékolható volt az izgalmas verseny, a hazai kerékpársport legjobb csapatai, neves versenyzőiket állították rajthoz, európabajnokságon, világbajnokságon részt vevő, aktuális junior magyar bajnok vagy éppen korábbi world tour versenyző is megtalálható volt a mezőnyben. A rajt-cél terület idén Komáromban, a Sport utcában volt, amely megközelíthetősége lévén tovább nehezítette a versenyzők dolgát, a szűk éles kanyarok, kanyarívek miatt jelentős szerep jutott a megfelelő taktikának és helyezkedésnek.