Város Dél-komárom 2023. 10. 05.

A dél-komáromi szépkorúakat köszöntötte a városvezetés

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Napjainkban mintegy 800 millióan élnek hatvan év felett a világon, számuk folyamatosan növekszik, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek – önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.

A jeles világnap alkalmából több, mint háromszáz időskorút köszöntött a városvezetés október 3-án kedden délután a Monostori erőd KlapkArénájában.

– Fontos, hogy együtt ünnepeljünk, fontos, hogy ilyen körben is találkozzunk, hiszen a közösséghez tartozás élményét ilyen eseményeken lehet csak igazán megélni – mondta dr. Molnár Attila polgármester, aki köszönetet mondott Dél-Komárom idősebb korosztályának, hiszen, a város mindig számíthat rájuk.

Ismét felidézte: „Amikor bajban voltunk, -legyen az árvíz vagy covidhelyzet- azonnal jöttek a klubok és segítettek”. Dél-Komárom mindig számíthatott és számíthat a szépkorúakra és a szépkorúak is mindig számíthatnak a városvezetésre!

Dr. Kreft-Horváth Loránd, Czita János alpolgármester és Vajda Bence önkormányzati képviselő külön-külön köszöntötte a szépkorúakat.

Mindnyájan kiemelték ünnepi beszédükben, hogy nemcsak ezen a napon, de az év többi napján is tisztelettel, szeretettel kell bánni az idősekkel, hiszen a fiatalabb generáció valamennyi tagjának szüksége van arra az élettapasztalatra, bölcsességre, amellyel az idősek rendelkeznek. Kívánták, hogy az idősek életük minden pillanatát élvezzék, ők mindent megtesznek, hogy szeretettel segítsék őket, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött.

A köszöntőket követően Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő énekelt az ünnepelteknek. A Komáromi Szenior Örömtánc Csoport műsorát követően, Hevesi Tamás műsorát hallhatták a szépkorúak.

Másnap, azaz október 4-én délelőtt a helyi szociális otthon lakóit köszöntötték, míg este a Jókai moziban Náray Erika színművésznő lépett fel zenés műsorral a szépkorú közönség előtt.

(Forrás: a komarom.hu cikke alapján)