Mix Dél-komárom 2021. 08. 09.

A Duna menti bringásoknak küldött jó hírt a minisztérium

Mintegy 850 kilométernyi kerékpárút-szakasz kivitelezését és előkészítését támogatják összesen 50 milliárd forinttal – közölte nemrég az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tárca Facebook-oldalán. Az útvonalak között több Komárom-Esztergom megyei is van.

A poszt kiemeli felidézi, hogy az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig tartó EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút a Duna mentén szeli át Magyarországot, a szakasz fejlesztése a magyar kormány döntése alapján ütemezetten valósul meg Rajkától Budapesten át Százhalombattáig. A leggyorsabban előkészített elemek kivitelezése már befejeződött, a fővárosból északra Dunakeszi és Szentendre felé átadták az új kerékpárutakat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mintegy 190 kilométeren, 7,6 milliárd forinttal támogatja az Eurovelo 6 fejlesztését. A kivitelezési projektekben a már említetteken túl jövőre elkészülnek a Gönyű-Komárom és Dunaalmás-Süttő szakaszok is. Legkésőbb 2022 első felében rendelkezésre állnak majd a Komárom-Dunaalmás, a Süttő-Lábatlan-Esztergom-Dömös és a Budapest-Érd-Százhalombatta szakaszok tervei is.

A közelmúltban Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a Dunaalmás-Neszmély bicikliút építésének apropóján jegyezte meg egyébként, hogy az Eurovelo 6-os vonalának része ez a 7,5 kilométeres szakasz is, és hogy az európai kerékpárút-hálózattal végül el tudunk majd menni a Dunától a Fekete-tengerig.

(Forrás: kemma.hu / MTI)