Kultúra 2020. 03. 04.

A FEBO fesztivál a Komáromi Napok ideje alatt érkezik városunkba

Útjára indul az idén a FEBO fesztivál, amely összesen nyolc helyszínen, két-három napos programokkal valósul meg márciustól júniusig szlovákiai és magyarországi településeken. Komáromba épp a Komáromi Napok ideje alatt, április 30-án és május 1-jén érkezik a fesztivál.

    Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló fesztiválsorozat ingyenes kulturális programokon keresztül erősíti a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a régiók közti partnerkapcsolatot – olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

    Mint írják, az igényes zenei koncertekre épülő eseménysorozat állomásai között van a magyarországi oldalról Eger (március 27-29.), Mosonmagyaróvár (május 22-23.), Nagymaros (április 24-25.), Kisvárda (május 8-9.), Szlovákiából pedig Dunaszerdahely (március 6-7.), Nagymegyer (május 1-2.), Komárom (április 30-tól május 1-ig) és Für (június 19-20.).

    A fesztivál szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a lokális értékek – a helyi gasztronómia, borászat, népművészet és a természeti kincsek – bemutatására, valamint a régió magyar és szlovák turistái számára egyaránt vonzó programjainak népszerűsítésére – írják a közleményben.

A fesztiválon délután Mihályi Réka énekes Masni és Pocó című gyerekműsora látható, később pedig helyszínenként eltérően a Tóth Vera Quartett, Wolf Kati, a Group’n’Swing és Éliás Gyula ad koncertet. Többek között megrendezik a helyi borok és pálinkák versenyét, a kézműves ékszerek és kiegészítők divatbemutatóját. Mások mellett szerepelni fog Urbán Orsi és Révész Richárd, Szakonyi Milán ének és gitárművész, Kovács Réka énekes és Géczy Viktor gitáros duója, Sapszon Orsolya énekes és Cseke Gábor dzsessz-zongorista, valamint a Varga Dávid-Reviczky Balázs duó.

Komáromban az alábbi programokkal várják majd az érdeklődőket:

Április 30. – élő zene (helyszínek szervezés alatt):

  • Jar of Soul: “Mai rádióslágerek másként” / Sonkakóstoló
  • Révész Richárd feat. Urbán Orsolya – “Mambo mánia”
  • Szakonyi Milán – “One Man Band”
  • Varga Dávid – Reviczky Balázs duó – “Frank Sinatrától Michael Bublé-ig”
  • Zabos Regina – „Soul Est”

Május 1. – Fesztivál program

  • 14:00   Mihályi Réka – Masni és Pocó (gyerekkoncert bábokkal)
  • 16:00   Helyi zenekar
  • 18:00   Tóth Vera Quartett
  • 20:00   Éliás Gyula Jr.

A fesztivál részletes programja a http://www.febofest.com oldalon érhető el.

(mti, febofest.com)