Város 2018. 07. 27.

A gyermekorvosi ügyeleten 3 hét után is „működik az új rendszer”

Három hét telt el azóta, hogy hírt adtunk az általános orvosi és gyermekorvosi ügyelet költözéséről városunkban. Akkor mindkét működtető pozitívan tekintett a helyzetre és a jövőbe. 

Azóta azonban eltelt egy kis idő, ami alatt bőven volt esély arra, hogy néhány probléma a felszínre kerüljön. Éppen ezért látogattunk el a Megyercsi utca 27A szám alá, ahol a gyermekorvosi ügyelet dolgaiban legkompetensebb személyeket kerestük fel.

Kérdésünkre a gyermekorvosi ügyelet egészségügyi ellátását felügyelő MUDr. Madi Andrea főorvos elmondta, hogy az elmúlt nagyjából egy hónap a teljes zavartalanság állapotában telt, orvosok és betegek oldaláról egyaránt: „A páciensek eddig nagyon elégedettek az új rendszerrel. Főleg, mivel megszűnt az a hosszabb várakozási idő, ami a közös (gyermekorvosi és általános orvosi) ügyelet esetében gyakran előfordult. Főleg kisebb gyermekekkel érkezőknél kedvező ez. Emellett mindeddig olyan visszajelzéssel sem találkoztunk, hogy hiányozna az este 10 utáni, éjszakai ügyelet.” 

A doktornő elmondása alapján egyelőre az orvosok és a kollégák is elégedettek: „A gyerekosztály részéről sem érkezett negatív visszajelzés, hogy jobban terhelné őket a jelenlegi helyzet. Ami pedig minket illet, nálunk eddig sem az ellátásban, sem az együttműködésben nem volt fennakadás. Emellett a tájékoztatás is jól zajlott, megtaláltak minket a betegek” – tette hozzá végezetül MUDr. Madi Andrea főorvos.