Kultúra 2018. 08. 01.

A Hajómalom Fesztivál újra a kultúra központjába állíthatja az elfeledett gútai malmot

Hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre augusztus 10-11-én a Hajómalom Fesztivál, mely változatos szórakozási lehetőséget és sokszínű zenei programokat kínál a gútai malom melletti területen. 

A helloGúta polgári társulás szervezésében már több sikeres és népszerű esemény is megvalósult az évek során, tagjai pedig most egy újabb attrakcióval szeretnék felrázni a régiót.

Szerkesztőségünk megkeresésére Forró Tibor, a helloGúta polgári társulás és a turisztikai bizottság elnöke elmondta, fő motivációjuk a fesztivállal kapcsolatban, hogy a gútai malom újra a város kulturális központjává váljon. „A múltban rengeteg kulturális esemény zajlott a malom környékén. Az évek múlásával azonban egyre kisebb hangsúlyt kapott, miközben a területet háromszor egymás után is Nyitra megye legszebb turisztikai látványosságának választották. Nem kérdés tehát, hogy megérdemli a figyelmet és a törődést. Számomra pedig, mint a turisztikai bizottság elnökének, ezért is kiemelt fontossággal bírt egy fesztivál létrehozása a területen. Ehhez tökéletes választás a Gútai Vásár és Búcsú időpontja, hiszen ilyenkor az átlagosnál jóval többen mozdulnak ki otthonaikból.”  

Az „ízek, dallamok, barátok” mottóval megrendezésre kerülő fesztivál zenei kínálatban a funky és jazz zene több színvonalas képviselőjét is megtalálhatjuk. A két headliner, a Garami Funky Staff és Király Viktor mellett a gútai Attila Farkas Jr. Group-ot és a dunaszerdahelyi Groove Train-t is hallhatjuk majd, este pedig DJ Carlos és DJ Ricardo pörgeti a lemezeket.

A fesztivál fő koncertjei a vásár koncertjei után kezdődnek, így senkinek sem kell attól tartania, hogy lemaradna a fő műsorokról az egyik, vagy másik helyen.

A gasztronómiát a hazai ízek fogják uralni, de a szervezők minőségi borokkal, fröccsterasszal, bonsai kiállítással, fényfestéssel és gyerekprogramokkal is várják a kilátogatókat. A fesztivál egyik legnagyobb szenzációja pedig nagy valószínűséggel a helikopteres városnézés lesz.

A napijegy ára 5€. 

A belépőjegyekből befolyt összeg 10%-a a Hajómalom társulás számlájára kerül, a felújítási és karbantartási munkálatok finanszírozására.

A fesztivál Facebook eseménye, a részletes programkínálattal és további újdonságokkal megtalálható IDE kattintva.