Fotók 2018. 11. 28.

A hét arca: Réka

A hét arca rovatunkban ezúttal a 27 éves Rékát mutatjuk be.

„Immáron Komáromban élek, ám szívem visszahúz a gyökereimhez, hiszen több mint húsz évig Paton éltem, s most a helyi óvodában vagyok óvónéni” – mondja magáról Réka.

Amellett azonban, hogy a hétköznapokban pedagógusként tevékenykedik, hobbija az írás és az olvasás. „Imádom a hivatásomat, de be kell valljam, hogy nem könnyű szakma a miénk. Rengeteg szépet és örömöt ad a gyerekekkel való munka, ám kihívásokkal is szembe kell nézniük a pedagógusoknak nap, mint nap. Így szabadidőmben az írással és az olvasással töltődöm.

Pár éve elindítottam Facebookon egy blogot, ahová saját írásaimat töltöm fel. Nagyon jó érzés, mikor viszontlátom egy-egy szösszenetemet más oldalakon, és megszólítja az embereket az, amit írok. Tavasszal pedig az a megtiszteltetés ért, hogy Szlovákia egyetlen magyar nyelvű női magazinja, az Új Nő felkért, legyek a magazin nagykövete. A magazinban már megjelentek cikkeim, így nagyon örültem a lehetőségnek.”

Réka másik szenvedélye az utazás. Véleménye szerint a világ tele van felfedezni való széppel, csodával. “Szeretek utazni, új ízeket, kultúrákat, embereket megismerni. Bár van pár bakancslistás úticél, ahová el szeretnék jutni, úgy vélem nincs olyan hely, ahová ne utaznék el, hiszen a világ minden egyes szegletében van valami szép. Az utazás során szerzett élmények pedig olyan értékek, amelyeket senki nem vehet el tőlünk.“

A fotókat Kádek Péter (kadekpeter.eu) készítette.