Turizmus Dél-komárom 2023. 12. 05.

A hétvégén adventi városnéző túra indul Dél-Komáromban

December 10-én, vasárnap 15.30-tól a helyi Tourinform iroda (Igmándi út 2.) előtt gyülekezhetnek mindazok, akik egy igazán szép, adventi hangulatú sétán szeretnének részt venni.

Proczeller Tamás, a Tourinform iroda vezetője elmondta, a program során Dél-Komárom szakrális helyeit látogatja meg a csoport, így a Szent István teret, a kistemplomot, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát, a Jézus Szíve Római Katolikus Templomot, a Jókai téri református templomot, az Evangélikus imaházat, majd végül becsatlakoznak a Szabadság téren tartandó városi adventi rendezvénybe. Minden résztvevőnek egy karácsonyi ajándékkal kedveskednek!

– A túránkat igyekszünk úgy időzíteni, hogy a résztvevők a 17 órai gyertyagyújtásra érkeznek meg a térre. A Tourinform körül ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk, a mintegy másfél kilométer hosszú ingyenes túrán idegenvezető vezeti a csoportot, aki egész idő alatt velük marad. A programhoz megfelelő öltözet és cipő javasolt, a jelentkezők létszámát pedig 30 főben voltunk kénytelenek maximalizálni – tette hozzá Proczeller Tamás.

Most vasárnap, azaz december 10-én 17 órától egyébként Molnár Ágnes és Mészáros Tamás, valamint Gájer Bálint és Tabáni István lépnek fel a dél-komáromi adventen.

A programsorozat december 17-én város karácsonyával ér véget a Szabadság téren, mikor is 16.30-tól az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola ad műsort, majd a gyertyagyújtás után NikaCaramel és Koós Réka gondoskodik az ünnepi hangulatról.

Regisztrálni ITT lehet!