Kultúra Dél-komárom 2022. 07. 11.

A hétvégén családi nappal vár a Monostori erőd!

Somogyiné Szili Nóra, a létesítmény kulturális és turisztikai igazgatója elmondta, céljuk, hogy a nyár folyamán minden hétvégén történjen valami izgalmas, színes program a Monostori és a Csillagerőd falai között.

Július 17-én vasárnap, egész napos ingyenes tárlatvezetéssel, interaktív bemutatókkal, ügyességi játékokkal várjuk a családokat, szeretnénk nekik megmutatni az erőd minden zegét-zugát! Este pedig színházi előadásra invitálunk mindenkit! A Magyarock Dalszínház ezúttal az Állati sztory című zenés, családi vígjátékot mutatja be a Klapka színpadon, lenyűgöző állati jelmezekkel – tette hozzá az igazgató.

A mesékből ismert rengetegben nagyon sokféle állat él, akik mind emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, s ennek köszönhetően egy apró félreértésből hatalmas kalamajka keveredik. A bonyodalmak közepette titokzatos idegen is érkezik az erdőbe, aki felbolygatja az ott lakók életét. A darab vidám és kalandos történetet mesél el, látványos elemekkel, fülbe mászó dallamokkal, egy kicsit másképp mint gondolnánk.

Ezzel persze nincs még vége az erőd által kínált programoknak, hiszen július 22-én az ELECTRIC FORTRESS 2022 Open Air Festival kezdődik a Monostori erődben, ugyanezen a napon a Csillagban mutatják be az A női nem. Vagy igen? című musical comedyt, augusztus 5-én érkezik az Edda, míg augusztus 14-én az Egy szép nyári nap című darabot tekinthetik meg a színház szerelemsei.