Mix 2024. 04. 19.

A Hotel Európa új a la carte menüvel, svédasztalos reggelivel és a régi idők emlékeivel várja vendégeit

A 2020-ban komplett felújításon átesett Európa Hotelt – minden bizonnyal – egyetlen komáromi lakosnak sem kell bemutatnunk. A kaszinót, éttermet, italbárt, teraszt, valamint  nem kevesebb, mint 46 szobát magába foglaló hotel irányítását Pluhárová Iveta vette át, aki a hotelt körülölelő csillogáson túl, a létesítmény további nagyszerű értékeit is szeretné kidomborítani. Az exkluzív programokról, valamint a kiváló séfük által készített ételekről ismert helyszín egyaránt nyújt lehetőséget a meghitt családi programok, születésnapok, valamint kisebb esküvők megrendezésére.

„Meglehet, egyesek úgy gondolják, hogy a Hotel Európát nem éppen a hétköznapi embereknek találták ki, viszont, ennek épp az ellenkezője igaz. Nálunk a kellemes, családias hangulat alap, éppen ezért szeretettel várunk minden kedves komáromit egy csésze kávéra.” – vélekedik a szálloda új igazgatónője, Pluhárová Iveta.

A munkavállalók jelentős része Komáromból vagy a környező településekről származik, akiknek a szakmai felkészültsége és elhivatottsága már az érkezést követő első pillanatokban is szemmel látható volt. Az alkalmazottak számára nem okoz gondot a szlovák, a magyar és az angol nyelv használata sem.

Az igazgatónő több újdonsággal is készül, melyek a hotelben megszálló, illetve a szórakozni vágyó vendégsereg tetszését egyaránt elnyerheti.

Mindenki számára elérhető svédasztalos reggeli

Az Európa szálló éttermében, a Fabrica22-ben az egyediségre és a helyi alapanyagokból készült, szlovák-magyar ízek ötvözésére fektetik a hangsúlyt. A felfrissült A la carte menü mellett a napi és a hétvégi menü, az A la carte reggelik, a hétvégi svédasztalos reggelik, a kóstolók és a tematikus vacsorák egyaránt ezt a filozófiát tükrözik. Kristóf Krisztián séf a la carte étlapjáról a vendégek – április 21-től kezdve – a hét bármelyik napján rendelhetnek. A Fabrica22 a grillezett ételek szerelmeseiről sem feledkezett meg, akiket különféle húsos és húsmentes ételek széles kínálatával várják.

Modern éttermünk a születésnapi ünnepségektől kezdve, a családi és iskolai összejöveteleken át egészen az esküvőkig bármiféle esemény lebonyolítására alkalmas, tudniillik az éttermet akár 100 férőhelyessé is át tudjuk alakítani.” – magyarázza Pluhárová. A szálloda fontos részét képezi a bár, melynek összeállításában a legújabb alkoholos és alkoholmentes italok mellett süteményeket, apró harapnivalókat és a népszerű Trieste kávét is megtalálja.

Exkluzív koncertek és programok a hotelen kívül is

A szállodában található, modern Game World Europa Komárno kaszinó rendszeresen szervez koncerteket; Korábban a magyar zenei élet olyan óriásai léptek színpadra, mint Pataky Attila, Szikora Róbert vagy Charlie. A koncertek szerves részét képezi a Fabrica22, amely svédasztalok formájában biztosítja az ínycsiklandozó harapnivalókat.

A Hotel Európa étterme és kaszinója idén részese lesz a Komáromi Napoknak. Az akció jótékonysági jellegű, melynek keretein belül a szálloda gyűjtést szervez. A bevétellel a Komárom városa által minden évben megrendezésre kerülő Gyermeknaphoz járulnak hozzá. A vendégeknek egyszeri alkalma nyílik megkóstolni az étterem finomságait, illetve részt venni a jótékonysági eseményen. Április 26-án, pénteken a Metro séfje, Vojtech Artz is ellátogat a Komáromi Napokra.

A felújított hotelben is megemlékezünk „Evrikáról“

„Az Európa Hotelnek megvan a saját hagyománya, amiért ide járnak a vendégek. Az emlékek miatt, amiket a „retro“ Európa Hotelről őriznek. Csehországból és Szlovákia messzi vidékeiről egyaránt betérnek hozzánk.“ – meséli az igazgatónő. Mindez jól summázza, hogy a szállodát, akár a jó bort, a hosszú évek tapasztalata érlelte tökéletessé. A Perbetéről származó igazgatónő szívesen emlékszik vissza az Európában eltöltött legelső éveire, amikor a szállodának mégcsak kihívója sem akadt.

Pluhárová Iveta és a Hotel Európa teljes csapata sok szeretettel várja a szállodába betérő vendégeket. Az akciókról, újdonságokról, illetve a napi menüről részletesen olvashattok a hotel hivatalos Facebook-oldalán: Europa Hotel & Restaurant Komárno.